Overstap van de week

Jocelynn Tetelepta (BarentsKrans) over ontwikkelen

Overstap van de week is Jocelynn Tetelepta. Tetelepta werkt sinds juli 2018 bij BarentsKrans. Ze is gespecialiseerd in (internationale) commerciële contracten en heeft ruime ervaring in geschillenbeslechting. Hiervoor werkte ze onder meer bij Kneppelhout & Korthals N.V.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht betere arbeidsvoorwaarden, dat u erbij hebt gekregen?
Hartelijk dank! Dat ik nu na een dag werken in ongeveer twintig minuten op het strand kan zitten met een goed glas wijn en een hapje eten vind ik erg leuk. Ook vind ik het erg leuk dat ik de kantoortuin heb kunnen inruilen voor een ruime en lichte eigen kamer.

Bent u daarom overgestapt?
Haha… nee. Ik heb veel geleerd bij mijn vorige kantoor, maar het was tijd voor een volgende stap. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, nieuwe inzichten en een nieuwe dynamiek. BarentsKrans is een gerenommeerd kantoor, dat werkt op het hoogste niveau en voor hele mooie klanten. Ik werk in een sterke advies- en procespraktijk, waarbinnen ook grote internationale arbitrageprocedures gevoerd worden. Mijn team is gedreven en ik weet inmiddels dat er op een prettige manier wordt samengewerkt. De sfeer is goed.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
Ik nam mij voor goed te zijn in wat ik ging doen en mij te blijven ontwikkelen.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?
Zeker niet. Dit voornemen houdt me scherp en ambitieus. Ook bij BarentsKrans blijf ik me ontwikkelen. Er werken topspecialisten die een autoriteit zijn binnen hun vakgebied en van wie ik veel kan leren.

U rondde in 2017 de Grotius Specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren cum laude af. Wat gaan wij daarvan merken?
Jullie niet zoveel, verwacht ik. Mijn klanten des te meer. Ik heb mijn kennis op het gebied van nationaal en internationaal contractenrecht wezenlijk verdiept. Met die kennis – ook in combinatie met mijn praktijkervaring – kan ik zowel in de advies- als in de procespraktijk het verschil maken. Ik kan nog sneller tot de kern komen en beschik over meer inzicht om een zaak juridisch inhoudelijk te beoordelen. Klanten waarderen het dat ik praktische oplossingen aandraag en resultaat boek. Zij kunnen zich daardoor blijven focussen op hun business.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Druk hier – TravelEssence (Rectangle)