Partnerbijdrage van

VEELVOORKOMENDE MYTHES ROND JURIDISCHE TECHNOLOGIE – WIJ RUIMEN ZE UIT DE WEG!

Hoeveel anekdotes over technologische oplossingen die nooit zullen werken voor de werkplek heeft u al niet gehoord? En toch gebruiken we deze technologieën na een tijdje wel en zijn we verbaasd hoe snel ze een onmisbaar onderdeel worden om ons werk gedaan te krijgen. In dit artikel pakken we enkele veelvoorkomende technologische mythes aan die nog steeds de ronde doen in de juridische sector.

Delen:

Mythe 1 – Gegevensbeveiliging in de cloud is altijd hetzelfde

Het is niet omdat het online is, dat het veiliger is dan uw gesloten dossierkast. Advocaten zijn terecht op hun hoede voor cyberaanvallen. Daarom is het uiterst belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kiezen van cloud software-oplossingen die geschikt zijn voor een advocatenkantoor. Een snelle blik onder de motorkap en het beantwoorden van belangrijke beveiligingsvragen is essentieel. Per slot van rekening zijn de gegevens van een kantoor het meest waardevolle bezit.

Philips SpeechLive draait op Microsoft Azure-servers en maakt gebruik van het HTTPS-protocol, real-time dubbele encryptie, server mirroring en een geautomatiseerde back-up. Lees hier meer details over de beveiliging in SpeechLive.

Mythe 2 – Artificiële intelligentie zal het personeel vervangen

Artificiële intelligentie boekt snelle vooruitgang in het begrijpen van menselijke communicatie. Het kan de mens misschien nog niet helemaal bijhouden, maar het heeft zeker een lange weg afgelegd.

Law Technology Today schrijft dat AI meer een vertrouwde adviseur zal worden voor juridische professionals. De computer zal real-time inzichten, patroonherkenning en rangorde- en scoregegevens leveren, waardoor uw medewerkers uiteindelijk sneller meer datagestuurde, metriekondersteunde en consistent geïnterpreteerde beslissingen kunnen nemen.

Het is moeilijk te geloven dat AI werknemers zal vervangen, maar het zal zich ontwikkelen tot een waardevol instrument om veel taken te automatiseren, zodat werknemers zich kunnen concentreren op wat echt beslissingen op menselijk niveau vereist.

Mythe 3 – Ik zal geen advocaat meer zijn, maar een IT-specialist

Software moet gebruiksvriendelijk en intuïtief zijn. Technologische verandering kan angst veroorzaken – we kennen allemaal de hardnekkige mythes over disfunctionele technologieën die niet werken, ons vertragen en ons afleiden. Bovendien, als het gaat om het runnen van een advocatenkantoor, staan diepgaande technologische onderwerpen niet altijd centraal.

Zorg ervoor dat u enige basiskennis hebt van de nieuwste technologieën en zoek een betrouwbare fabrikant en tech-leverancier om eventuele vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden bij de implementatie.

Cloud-oplossingen zijn snel op te zetten, u kunt klein beginnen en eenvoudig uitbreiden. Philips Dictation werkt met een netwerk van getrainde en gecertificeerde partners die u op weg kunnen helpen, zodat u uiteindelijk helemaal geen IT-specialist hoeft te zijn.

Mythe 4 – Nieuwe technologie is duur

Ja, investeringen in nieuwe laptops, smartphones, snelle internetservice en diverse softwarelicenties kunnen na verloop van tijd oplopen, vooral naarmate bedrijven groeien. Dit is een van de redenen waarom cloud-oplossingen populairder zijn geworden. Ze kunnen niet alleen op verschillende apparaten worden gebruikt, maar er zijn ook geen opstartkosten vooraf voor infrastructuur of installatie. Bovendien zijn toekomstige software-updates al inbegrepen in de opties op abonnementsbasis.

Hoe meer u in technologie investeert, hoe meer u daarvan de vruchten kunt plukken in de vorm van meer efficiëntie en productiviteit, wat zich vertaalt in meer factureerbare uren.

Juridische tech-oplossingen worden steeds gesofisticeerder en kunnen het dagelijkse juridische werk veel gemakkelijker maken. Iedereen die gelooft dat juridische technologie slechts een duur hebbedingetje is, zal achterop raken. En vergeet niet dat uw cliënten ook zouden kunnen evalueren hoe u uw werk gedaan krijgt voordat ze uw bedrijf hun juridische zaken toevertrouwen.

Delen:

Andere interessante artikelen uit dit thema:

Scroll naar boven