JOYCE BOONSTRA-VERHAERT (BIJZONDERSTRAFRECHT ADVOCATUUR) OVER HET OPZETTEN VAN EEN EIGEN KANTOOR

Delen:

Overstap van de week is Joyce Boonstra-Verhaert. Boonstra-Verhaert (31) is samen met Caroline Buisman haar eigen kantoor, het Amsterdamse BijzonderStrafrecht Advocatuur, gestart. Hiervoor was ze (bijzonder) strafrechtadvocaat bij JahaeRaymakers Advocaten.

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. Wilde u niet meer onder een baas vallen?
Haha, nee, daar ben ik te eigenwijs voor (gebleken).

Sinds 2012 beheer ik al de actualiteitenwebsite BijzonderStrafrecht.nl en organiseer en doceer ik cursussen en opleidingen via de gelijknamige academie. Met een eigen kantoor vallen deze activiteiten mooi te combineren, de grote mate aan vrijheid was dan ook de grootste drijfveer om mijn eigen kantoor te starten. Ook heb ik deze kans, het opzetten van een kantoor van scratch, aangegrepen om goed na te denken over hoe ik wil dat een advocatenkantoor eruitziet en functioneert. Ik heb veel tijd geïnvesteerd in de uitstraling, maar ook het kantoor zo op te zetten dat zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden. Het opzetten van een eigen advocatenkantoor is avontuurlijk en uitdagend, het geeft ontzettend veel positieve energie.

Hoe was het om een eigen kantoor op te zetten?
Ik heb het ervaren als één groot avontuur. Er komt veel op je af en er moet behoorlijk wat geregeld worden. Ik heb het gevoeld als het afgaan van een van die spannende waterglijbanen in het Tikibad van Duinrell: het is voordat je erin springt erg spannend, maar als je eenmaal glijdt, dan gaat het vanzelf.

Hoe moet een advocatenkantoor er volgens u uitzien en functioneren?
Ikzelf vind het belangrijk dat een kantoor met zijn tijd meegaat. We hebben veel tijd geïnvesteerd in de uitstraling en huisstijl van kantoor. Ook heb ik ons beiden gedwongen om op een zo efficiënt mogelijke manier te gaan werken. Hiervoor is tevoren veel nagedacht over welke systemen wij in gebruik zouden gaan nemen en hoe we ons werk beter kunnen vormgeven. Een voorbeeld van dat laatste is dat we (bijna) volledig paperless werken.

Ook hebben we gekeken naar onze werkomgeving. Er is de laatste tijd veel te doen om zittende beroepen en het effect op onze gezondheid. We hebben ons kantoor zo ingericht dat er ook staand gewerkt kan worden. We gebruiken zitballen als beter alternatief voor de bureaustoel.

We maken daarnaast gretig gebruik van het feit dat ons kantoor bijna naast het Rembrandt Park is gelegen. Brainstormen, of gewoon een frisse neus halen, doen we daar graag.

Waarmee onderscheidt uw kantoor zich van alle andere kantoren?
We behandelen zaken die zich afspelen in een ‘bijzondere’ hoek van het strafrecht. Zo behandelt mijn ‘partner-in-crime’ met name strafzaken met een internationaal tintje. Ikzelf houd me enkel met financieel-economische criminaliteit bezig en adviseer particulieren, ondernemingen (hun bestuurders) en professionals bij die in aanraking (dreigen te) komen met een (mogelijk) onderzoek naar fraude, omkoping, milieu-incidenten, arbeidsongevallen, sanctieregelgeving en cyber-incidenten. Daarbij nemen we niet alleen de strafzaak voor onze rekening, maar adviseren we waar nodig en/of voeren we procedures die aan de strafzaak gerelateerd zijn. Denk hierbij aan bestuurlijke sancties, Wob en Bibob-procedures, tuchtklachten enzovoort.

Bij onze advisering hebben we bovendien uitdrukkelijk ook oog voor onder meer het gevaar voor reputatieschade, publiciteit en de continuïteit van de bedrijfsvoering.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven