Jubileumlogo merkenrechtvereniging bereikt Den Haag, na estafetteloop

In oktober 2023 werd het jubileumlogo van de Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht in Luxemburg onthuld. Via een maanden durende en energieneutrale estafetteloop bereikt het logo op 2 juli Den Haag, waar het wordt aangevraagd als merk.

Delen:

Jubileumlogo merkenrechtvereniging bereikt Den Haag, na estafetteloop - Mr. online
Collage van de lustrumlogo-estafette (foto: BMM)

De Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht (BMM) viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan. De BMM, opgericht op 6 september 1974, telt inmiddels meer dan achthonderd leden en is dé beroepsvereniging voor juridisch specialisten op het gebied van intellectueel eigendomsrecht.

Lustrumlogo

Het BMM-logo

Ter ere van het 50-jarig bestaan worden dit lustrumjaar allerlei activiteiten georganiseerd. Eén daarvan is het ‘thuisbrengen’ van het lustrumlogo. Dit logo, dat speciaal ter ere van het lustrum is ontworpen door Lisbeth Depypere en Mohamed El Hadouchi, werd op 6 oktober 2023 tijdens de najaarsvergadering van de BMM in Lipperscheid (Luxemburg) onthuld.

Estafetteloop

De afgelopen maanden is dit logo door BMM-leden als een estafetteloop vervoerd van Luxemburg naar Den Haag, waar het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) is gevestigd. Dat ging energieneutraal: fietsend, hardlopend, roeiend, per slee, per elektrische scooter en zelfs per paard. De route voerde via Luik, Brussel, Mechelen, Breda, Eindhoven, Arnhem, Almere, Weesp, Amsterdam en Leiden naar Den Haag. Daar zal het logo op 2 juli tijdens een feestelijke afsluiting worden aangevraagd als merk. Deelnemers kunnen daar luisteren naar een lezing bijwonen over ‘De verborgen boodschap van symboliek in merknamen, logo’s en andere symbolen’ door Ronald Bos, en daarna de aankomst van het lustrumlogo live meemaken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven