Juridische Hogeschool Avans-Fontys start met hbo-opleiding notarisklerken

Delen:

Juridische Hogeschool Avans-Fontys start in september in Den Bosch met de eerste HBO-opleiding voor notarisklerken in Nederland. Afgelopen vrijdag tekende de hogeschool met de Stichting Opleiding Medewerkers in het Notariaat (SOMN) daartoe een samenwerkingsovereenkomst.

sendfile.jpgEr bestaat al een vierjarige opleiding voor notarisklerken, maar die heeft geen hbo-erkenning. Bovendien past deze studie volgens het werkveld steeds minder bij een baan die eisen stelt op hbo-niveau. "Er is behoefte aan een hbo-opleiding met een stevige juridische bagage", aldus mr. Erna Kortlang, voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). De basis van de nieuwe opleiding voor notarismedewerkers is de opleiding HBO-Rechten die de Juridische Hogeschool Avans-Fontys zowel in Den Bosch als Tilburg verzorgd. Deze basis wordt aangevuld met specifieke vakken gericht op het notariaat. Afgestudeerden krijgen de titel Bachelor of Law en worden ingeschreven in het register van notarisklerken. Dit diploma biedt vervolgens de mogelijkheid de universitaire opleiding tot notaris te volgen.

De studenten combineren de studie met hun werkzaamheden op een notariskantoor. SOMN gaat de vakinhoudelijke kant van het onderwijsprogramma verzorgen. De Juridische Hogeschool Avans-Fontys levert de didactische invulling. ‘Het gaat om vaardigheden waar het hbo zo sterk in is, zoals communicatie en presenteren’, vertelt directeur mr. Gerard Hupperetz. In september starten studenten in het eerste en tweede jaar van de opleiding. De initiatiefnemers hopen op vijftig eerstejaars. De tweedejaars zijn afkomstig van de huidige opleiding voor notarisklerken. Deze opleiding zal voorlopig nog blijven bestaan. Notarismedewerkers die al een diploma hebben, kunnen via de nieuwe opleiding alsnog hun hbo-titel halen. Studenten met een diploma HBO-Rechten op zak, kunnen een verkort traject volgen.

Bron: Fontys Hogescholen

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven