Juriloper van de week: Cornelis van der Sluis (Ploum Lodder Princen)

Delen:

Cornelis van der SluisJuriloper van de week is Cornelis van der Sluis, advocaat bestuurs- en omgevingsrecht bij Ploum Lodder Princen in Rotterdam. Hij is een van de deelnemers aan de Kleine Lettertjesloop 2012, het eerste Nederlands kampioenschap hardlopen voor juristen, die op 3 juni in Haarlem en Bloemendaal plaatsvindt.

Waarom doet u mee?

Om te winnen natuurlijk. Individueel ligt de basissnelheid te laag vermoed ik, maar het Ploum Lodder Princen team heeft een goed stel lopers; dus – wat de businessloop betreft – wie weet! Daarnaast is hardlopen al enige tijd een nuttige tijdsbesteding gebleken tussen het gezinsleven en werken door. De kans om dat te mogen doen in goed gezelschap, want zo zie ik een grote groep juristen dan toch maar, moet worden aangegrepen.

Loopt u individueel of als onderdeel van een bedrijfsteam?

Met een bedrijfsteam.

Zijn hardlopers betere juristen?

Ik ken wel wat goede juristen die volgens mij niet hardlopen. Een beetje fit zijn kan evenwel geen kwaad.

Wat wordt uw eindtijd?

41.53

Wist u dat onder meer het beruchte ‘Kopje van Bloemendaal’ opgenomen is in het parcours en past u de training hier op aan?

Dat zei me even niks, maar inmiddels is het duidelijk. Ik ben benieuwd of het in de buurt komt van de Van Brienenoordbrug of Erasmusbrug die regelmatig zijn beklommen. Sowieso een mooie test voor de Slachtemarathon die op 16 juni gelopen moet worden. Daar zitten ook wat nare klimmetjes in zo heb ik begrepen.

Wat heeft u zelf met Kleine Lettertjes?

Processtukken en adviezen worden er niet mee ‘vervuild’ maar een artikel in een tijdschrift bevat in de regel een notenapparaat. Blijft er mooi uit zien, die kleine lettertjes onder aan een pagina. Verder doen we in het bestuurs- en omgevingsrecht gelukkig vooral veel aan het duidelijk communiceren, zonder stiekeme lettertjes. Gewoon duidelijk op de inhoud discussiëren.

Wilt u ook Juriloper van de week worden? Meld u eerst aan op www.kleinelettertjesloop.nl en mail ons dan uw wens naar info@kleinelettertjesloop.nl

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven