Jurist Doet Wat presenteert eind september eerste resultaten

Het duurzaamheidsinitiatief ‘Jurist Doet Wat’ van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen en het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen wil juristen aanzetten om bij te dragen aan een duurzame economie en samenleving. De juridische klimaattafels die hiervoor vorig najaar van start zijn gegaan presenteren donderdag 30 september de eerste resultaten in een online bijeenkomst.

Delen:

Foto: Pixabay

Met het initiatief ‘Jurist Doet Wat’ roepen het NGB en het OO&R juristen uit verschillende sectoren op een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van hun organisatie en de transitie naar een duurzame economie en samenleving. Aanleiding voor dit initiatief is de door de overheid vorig najaar gelanceerde publiekscampagne ‘Iedereen Doet Wat’. Doel van die campagne is burgers te helpen met het verduurzamen van hun leefomgeving.

Meedenken

Volgens het NGB en het OO&R kunnen juristen onder meer een bijdrage leveren door te analyseren waar wet- en regelgeving verduurzaming in de weg staat of aangepast zou kunnen worden. Ook kunnen zij best practices delen en modelcontracten, contractuele clausules ontwikkelen en juridische vragen signaleren.

Ter inspiratie

Met de vorig najaar geïntroduceerde juridische klimaattafels wil Jurist Doet Wat bewustwording en kennisdeling bevorderen onder juristen in meerdere sectoren, waaronder de sectoren gebouwde omgeving, mobiliteit, industrie, energie en landbouw en landbouwgebruik. De juristen van deze klimaattafels zijn de afgelopen maanden bezig geweest om de praktische bijdragen uit te werken, ter inspiratie van andere juristen. De eerste resultaten worden tijdens de online inspiratiesessie op 30 september gepresenteerd.

Interviews en verdiepingssessies

Tijdens de bijeenkomst vinden naast plenaire presentaties met algemene onderwerpen ook deelsessies plaats rond de verschillende thema’s van de klimaattafels. De bijeenkomst zal worden geopend door Marjan Minnesma, directeur van de Stichting Urgenda. Daarna volgen interviews met juristen van de verschillende klimaattafels, onder wie Jasper Langenzaal, senior legal counsel bij Siemens Nederland, Martijn Rijke, advocaat en counsel competition law & regulatory bij Schiphol Nederland, toegevoegd notaris Joris van de Bunt van advocaten- en notarissenkantoor Loyens & Loeff en cassatieadvocaat Martijn Scheltema van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. In de daaropvolgende verdiepingssessies zal onder meer aandacht zijn voor het thema ‘human rights due diligence verplichting’.

Deelname aan de digitale bijeenkomst is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven