Justin Kist (Ekelmans Advocaten) over een brandalarm tijdens zijn tentamen

Student-stagiair van de week is Justin Kist. Justin loopt stage bij Ekelmans Advocaten. “Toen ik na mijn sollicitatiegesprek terugreisde naar huis, was mij al vrij snel duidelijk dat ik het helemaal zag zitten om hier stage te lopen. En gelukkig was het gevoel wederzijds.”

Delen:

Justin Kist

Justin Kist (26) studeert ondernemingsrecht aan de Universiteit Utrecht. Hij verwacht in oktober 2023 af te studeren. Hij loopt stage bij Ekelmans Advocaten in Den Haag, sectie ondernemingsrecht, van mei tot en met juni 2023.

Wanneer ben je begonnen met je studie en welke master volg je op dit moment?
Op dit moment doe ik de master ondernemingsrecht aan de Universiteit Utrecht. Hiervoor studeerde ik rechten aan de Universiteit Utrecht en behaalde ik een bachelor in liberal arts & sciences aan het University College Roosevelt in Middelburg.

Wat is je tot nu toe meegevallen aan je studie en wat tegengevallen?
Ik vind het leuk om naast mijn studie ook actief te zijn en had gedacht dat ik dat op een flink lager pitje moest zetten. Dat viel gelukkig alleszins mee. Een tegenvaller kan ik niet zo snel noemen, maar het afgaan van het brandalarm aan het eind van mijn laatste tentamen was toch wel een opmerkelijk moment.

Wat is jouw geheim om je focus te houden tijdens het studeren?
Genoeg slaap, goed (geg)eten en een rustige plek. En natuurlijk geen telefoon in je nabijheid.

Waarom heb je voor een stage bij Ekelmans Advocaten gekozen?
Tijdens mijn sollicitatiegesprek had ik meteen een goed gevoel bij dit kantoor en de mensen. Ik kreeg een positieve indruk na het lezen van de website en dit werd bevestigd tijdens het gesprek. De sfeer op kantoor en de werkcultuur spraken mij aan. Toen ik terugreisde naar huis was mij al vrij snel duidelijk dat ik het helemaal zag zitten om hier stage te lopen. En gelukkig was het gevoel wederzijds.

Hoe bevalt je stage bij Ekelmans Advocaten tot nu toe? Waar houd je je mee bezig?
Op dit moment loop ik precies een maand stage op de sectie ondernemingsrecht. Ik schrijf mee aan processtukken en houd me bezig met het uitzoeken van vragen van advocaten op basis van literatuur en jurisprudentie . Ook heb ik advocaten vergezeld naar zittingen. Daarnaast is de sfeer én de koffie prima en zijn de collega’s leuk.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe tijdens je stage geleerd hebt?
Ga altijd uit van de feiten. Je kan een heel mooi verhaal opschrijven, maar als je het niet kan staven met de feiten en omstandigheden staat je argumentatie sowieso op losse schroeven.

Wat is je tip voor medestudenten als het gaat om stagelopen?
Kijk verder dan alleen je directe omgeving. Misschien vind je daarbuiten een kantoor dat heel goed bij je past! En wanneer je stageplek zich op wat reistijd van je woonplaats bevindt, zorg dan dat je zo min mogelijk hoeft na te denken over je ontbijt of avondeten. Ik maak het ten minste één dag van tevoren klaar. Dat scheelt tijd – en ook geld. 

Wat was je goede voornemen toen je na de zomer met dit studiejaar begon? Geldt dat nog, of denk je: volgend studiejaar weer een kans?
Ik wilde graag voor het einde van mijn master stage lopen bij een advocatenkantoor. En dat is gelukt!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven