Overstap van de week

Kaoutar Azghay (Adriaanse van der Weel Advocaten) over een vis in het water

Overstap van de week is Kaoutar Azghay. Ze stapte op 1 december jl. over van Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten naar Adriaanse van der Weel Advocaten. Ze houdt zich bezig met het snijvlak tussen het bestuursrecht en het strafrecht.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Na enkele jaren bij mijn vorige kantoor te hebben gewerkt was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Bij Adriaanse van der Weel Advocaten kwam een plek vrij op het gebied van het bestuursstrafrecht. In dat verband ben ik benaderd. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor?
Ik voelde me vanaf de eerste dag thuis. Het scheelde dat ik de meeste advocaten van de Rotterdamse vestiging, in beginsel mijn vaste werkplek, al kende voor mijn overstap. Dat maakte het vanaf het eerste moment heel vertrouwd. De eerste maand is voorbij gevlogen. Dat is een goed teken!

Wat is het leukste dat u erbij hebt gekregen?
Naast leuke cliënten en interessante zaken heb ik nu veel meer collega’s dan bij mijn vorige kantoor. Adriaanse van der Weel Advocaten heeft drie vestigingen, in Middelburg, Terneuzen en in Rotterdam. Ik ben inmiddels ook regelmatig te vinden in het Zeeuwse. Het is ontzettend leuk om mijn Zeeuwse collega´s en nieuwe Zeeuwse cliënten te ontmoeten. Een ander groot voordeel is dat Adriaanse van der Weel de meeste rechtsgebieden in huis heeft en wij onze cliënten door onze geïntegreerde samenwerking in brede zin kunnen bijstaan.

Wat maakt het snijvlak tussen het bestuursrecht en het strafrecht zo interessant?
Het bestuursrecht is een jong en dynamisch rechtsgebied dat voortdurend in ontwikkeling is. In 2017 heb ik de Grotius specialisatieopleiding Algemeen Bestuursrecht succesvol doorlopen. Mijn interesse voor bestuursrechtelijke handhaving (herstelsancties, de bestuurlijke boete en openbare orde problematiek) is hierdoor nog meer gegroeid. Adriaanse van der Weel Advocaten biedt mij daarnaast de mogelijkheid om me meer bezig te houden met het economisch strafrecht. Daar waar beide rechtsgebieden samenkomen, ben ik.

Waar staat u over vijf jaar?
Ik ben heel ambitieus en ik voel me als een vis in het water in de advocatuur. Ik wil me de aankomende jaren nog verder ontwikkelen als mens en als advocaat op het gebied van het bestuursstrafrecht. Over vijf jaar hoop ik nog steeds elke dag met veel plezier naar mijn werk te gaan.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand