Karin Huisman (Brunet advocaten) over een nieuwe samenwerking

Delen:

Overstap van de week is Karin Huisman. Huisman heeft zich per 1 november aangesloten als advocaat/partner bij Brunet advocaten. Zij is onder meer gespecialiseerd in het ruimtelijke ordeningsrecht en huurrecht. Eerder werkte zij bij Stellicher advocaten.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Hoe reageerde Stellicher toen u vertelde dat u hen zou gaan verlaten?
De reactie was vooral met verbazing, we hadden andere plannen samen. Maar soms komt er een kans voorbij die eerder gemaakte plannen aan de kant schuift. Ik heb veel goede wensen en lieve woorden van mijn Stellicher collega’s ontvangen en ik heb een fijn afscheid gehad.

Waar moest uw nieuwe baan in ieder geval aan voldoen?
Uitstekende sparringspartners op het gebied van het omgevingsrecht, dat heb ik de afgelopen tijd gemist en hier bij Brunet heb ik al met veel plezier gebruik gemaakt van de mogelijkheid met goede omgevingsrechtadvocaten zaken te bespreken. Mijn ervaring is dat je met elkaar altijd meer weet dan de som der delen. Hierdoor kunnen we cliënten zeer breed, maar tegelijk ook zeer grondig adviseren en dat is een groot voordeel bij zaken over bijvoorbeeld bestemmingsplannen en vergunningverlening, waar allerlei aspecten kunnen spelen. Daarbij bestaat het team uit relatief jonge en zeer toegankelijke advocaten die de drive hebben het beste voor hun cliënten te willen bereiken. Daar houd ik van: mouwen opstropen, aanpakken en dan samen de best mogelijke juridische kwaliteit leveren. Dat voel ik heel erg hier. Ik verheug me op de samenwerking.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast neerzet?
De foto’s van mijn kinderen.

Wat maakt het omgevingsrecht zo interessant?
Geen zaak is hetzelfde en het omgevingsrecht is altijd in beweging en heel divers, van bestemmingsplan tot handhaving, van anterieure overeenkomst tot planschade. En met de komst van de Omgevingswet zal er weer een nieuwe dynamiek in het omgevingsrecht ontstaan. Een project mogen begeleiden van start tot realisatie en daarna bijvoorbeeld de verkoop of verhuur blijft uitdagend om te doen.

Kunt u zich uw eerste zaak nog herinneren?
Dat was een bezwaarprocedure over een terrasvergunning in Utrecht. De vergunning was geweigerd en de cliënt meende ten onrechte. Hij vroeg me om vergelijkbare gevallen aan te dragen. Tijdens mijn eerste ‘werkende zomer’ was ik in de binnenstad van Utrecht terrassen aan het inventariseren die vol zaten met studenten. Toen miste ik mijn studententijd wel even.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven