Juridisch nieuws

KEI-project dat wél goed loopt: digitalisering bewindszaken

Foto: Depositphotos

Het afgelopen jaar zijn ruim 70.000 bewindszaken gedigitaliseerd door de Rechtspraak. Dat is bijna de helft van alle bewindszaken die in 2018 door professionele bewindvoerders werden behandeld.

De digitalisering is een onderdeel van het programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI). Na een succesvol verlopen pilot – deelnemende bewindvoerders waren te spreken over de tijdwinst en kostenbesparing die de digitalisering ze oplevert − worden professionele bewindvoerders sinds november 2017 uitgenodigd om in bewindszaken digitaal te communiceren.

Geleidelijk tempo

De digitalisering vindt in een geleidelijk tempo plaats, per kantoor. Inmiddels werken zo’n 860 bewindvoerders digitaal en wordt in 75.298 zaken digitaal gewerkt (cijfers tot en met 31 januari 2019). De verwachting is dat het overgrote deel van de professionele bewindszaken dit jaar wordt gedigitaliseerd, afhankelijk van hoe snel nieuwe bewindvoerders en hun IT-leveranciers op het Rechtspraaksysteem kunnen worden aangesloten.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand