Korte film over asieljurist

Delen:

Om de dilemma’s te tonen van asieljuristen, hebben actrice/theatermaker Judith Hofstede en regisseur/producent Theodor van der Lans de korte film Waves of Hope gemaakt. Met een film over dit actuele thema willen de makers aandacht vragen voor de emoties van de asieladvocaten en – rechters.

“Het onderwerp grijpt mij enorm aan,” licht Hofstede toe. “Rechters moeten soms mensen naar hun land terugsturen, zo is het recht. Ik zou dat niet kunnen, omdat ik daar ik veel te emotioneel voor ben. Maar ook advocaten en rechters hebben hun emoties. Daar gaat de film over.”

Hofstede werd gegrepen door een verhaal van een asielzoeker die werd teruggestuurd en later in het land van herkomst werd vermoord. Ze schreef het scenario voor de film zelf, deels op basis van waargebeurde feiten. De film toont het onderwerp vanuit drie perspectieven: de advocaat, de vluchteling en de burger.

‘Waves op Hope’ van ging zaterdag 14 januari in première in Filmhuis Lumen in Delft. De makers hopen dat de korte film vertoond zal worden op filmfestivals in binnen- en buitenland.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven