Lars Møller (Lumen Lawyers) over bijschijnen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Overstap van de week is Lars Møller. Møller is gestart met advocatenkantoor Lumen Lawyers. Hiervoor was hij partner bij AKD en Wladimiroff Advocaten. Møller is bijna 20 jaar advocaat-belastingkundige en is daarnaast een veel gevraagd strategisch adviseur in verband met corporate governance. Lumen Lawyers richt zich voornamelijk op witteboordencriminaliteit en preventie daarvan via advisering op het gebied van compliance en integriteit.

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. Heeft u een gat in de markt gevonden?
Voor advocaten die kwalitatief hoogstaand werk willen combineren met creativiteit, zelfstandigheid en een optimale verbinding met de cliënt is Lumen Lawyers zeker een gat in de markt. Er wordt binnen de advocatuur doorgaans gewerkt met een organisatiestructuur die niet meer van deze tijd is. Zowel cliënten als advocaten hebben behoefte aan een andere wijze van werken, van samenwerken. Lumen Lawyers is een kantoor waar iedere advocaat aan het roer staat van zijn of haar loopbaan, en waar samen met de cliënt naar een optimale dienstverlening wordt gestreefd.

U wil innovatieve manieren ontwikkelen om beter samen te werken. Hoe wilt u dat gaan doen en waarom is dat nodig?
Het gaat bij Lumen Lawyers om een innovatieve manier van samenwerken, zowel binnen het kantoor als met de cliënten. Cliënten hebben weinig boodschap aan de interne organisatie van veel kantoren, maar willen vooral op een constructieve manier met hun vragen geholpen worden. Dit moet goed gebeuren en tegen een passend tarief. Relaties tussen advocaat en cliënt zijn persoonlijk; de advocaat moet de organisatie van de cliënt goed kennen en de cliënt wil daarop kunnen vertrouwen. In een constructie waarbij partners, medewerkers en stagiaires in de klassieke verhoudingen een cliënt bedienen, wordt in de beleving van Lumen Lawyers te veel gewerkt vanuit de organisatiestructuur van het kantoor. De wijze van inzet van advocaten is iets waar cliënten over willen meebeslissen. De betrokkenheid van advocaten bij een zaak moet hand in hand gaan met de meerwaarde die de cliënten door hun inzet daadwerkelijk ervaren. Daarnaast werken we binnen Lumen Lawyers anders samen, namelijk echt sámen. Medewerkers worden in staat gesteld om regie te voeren over hun eigen loopbaan en worden gestimuleerd om juist dat te doen waar ze enthousiast van worden en goed in zijn. Besturen, het bepalen van de koers van kantoor, de beoordelings- en beloningsstructuur, alles wordt in overleg gedaan, waarbij eenieder een stem heeft. Dit is een veel horizontalere aanpak dan gebruikelijk in de advocatuur! Ook hebben wij oog voor de balans tussen werk en privé. Zelf leef ik mij helemaal uit in de triatlon sport. Zes Ironmans sinds mijn vijfenvijftigste. Dat kost tijd. Waarom zou dat anders zijn voor medewerkers?

Zijn de eerste weken als eigenaar van een eigen kantoor bevallen?
De eerste weken zijn ontzettend leuk geweest! Er is veel positieve energie, we hebben veel reacties gekregen, zowel van cliënten als van advocaten. Het concept slaat aan; het raakt de tendens in de advocatuur dat men op een andere manier wil werken en er wordt gehoor gegeven aan de behoefte van cliënten aan proactieve en strategische advisering. Het is overigens goed om te benadrukken dat Lumen Lawyers door twee partners is opgericht. Ik loop alleen een beetje voor de muziek uit. De naam van mijn compagnon kan ik nog niet onthullen, dat zal in oktober gebeuren. Wel kan ik zeggen dat hij binnen zijn vakgebied toonaangevend is en van een groot kantoor komt. Ook zijn er al een aantal medewerkers die meedenken over de uitwerking van de visie van Lumen Lawyers. Zij zullen zich in het najaar aansluiten. Ik doe het dus zeker niet alleen.

Waarom de naam ‘Lumen Lawyers’?
‘Lumen’ betekent licht. Wij willen staan voor een nieuwe, verlichte manier van werken. Wij zijn ervan overtuigd dat een advocaat zijn cliënt het beste helpt door zijn of haar licht over de zaak te laten schijnen op de manier die daadwerkelijk helderheid brengt – soms is dat even bijschijnen, soms moet het vuur opgestookt worden. Lumen Lawyers doet dit door uit te gaan van hetgeen de zaak nodig heeft en organiseert daarvoor de optimale bezetting van advocaten en/of juridisch medewerkers, allen van de hoogste kwaliteit, tegen een tarief dat in balans is.

Wat heeft uw kantoor over vijf jaar allemaal bereikt?
Over vijf jaar staat Lumen Lawyers bekend als een innovatief kantoor waar advocaten met veel energie en plezier dagelijks samenwerken aan de beste resultaten voor hun cliënten. Er heerst een klimaat waarbinnen creativiteit tot ontplooiing kan komen. De verbinding met elkaar, met collega’s, met cliënten en met de ontwikkelingen in de maatschappij, is optimaal en wordt gekenmerkt door vertrouwen en kwaliteit.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top