LEAN LAWYERS onderneemt klimaat-positief

De klimaatconferentie COP26 in Glasgow is in volle gang en de boodschap is al een behoorlijke tijd duidelijk: iedereen die actie kan nemen, moet in actie komen. Ook LEAN LAWYERS, een door de LEAN filosofie en het boek The LEAN Startup (Eric Ries, 2011) geïnspireerd advocatenkantoor, doet hier vol in mee. Dit kantoor is mogelijk zelfs het eerste klimaat-positieve advocatenkantoor van Nederland, zegt het zelf.

Delen:

“LEAN LAWYERS groeit als kantoor snel en wil net als veel van haar relaties een voortrekkersrol nemen als het gaat om maatschappelijk én klimaat verantwoord ondernemen”, vertelt het kantoor. “LEAN streeft daarbij naar het maken van echte impact en dit is een eerste stap daarin. De uitstoot wordt elk jaar geïnventariseerd, er is een intern programma voor reductie van de CO2-uitstoot opgesteld en het kantoor compenseert 110% van haar huidige uitstoot. Hiermee verminderen we met ons kantoor dus niet alleen de CO2-uitstoot, maar werken we ook stap voor stap aan reductie en compensatie voor het verleden. Waarom we dit doen? We hopen andere kantoren hiermee te inspireren in het maken van dezelfde stappen. Ook als advocaten moeten we immers pivoteren en innoveren. Innovatief en positief denken zit al sinds onze start in 2016 in ons dna. Het gaat ons daarbij niet alleen om klimaat-neutraal denken en praten, maar juist ook om handelen, acteren en creëren. Het creëren dus van producten en diensten die directe positieve invloed hebben op het klimaat.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven