Lector van het jaar vernieuwt juridisch onderwijs

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
28 mei colette-cuijpers
Colette Cuijpers (Foto: Fontys Hogeschool)

Colette Cuijpers van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys is gekozen tot Lector van het Jaar 2020. Daar bekleedt zij het lectoraat Recht & Digitale Technologie.

De verkiezing is opgezet door ScienceGuide, en gebeurde donderdagmiddag 28 mei live tijdens een webinar. Het thema van de prijs was dit jaar onderwijsinnovatie: welke lector slaagt er het beste in het onderwijs te vernieuwen? Naast Cuijpers waren de niet-juristen Nurhan Abujidi (Zuyd Hogeschool) en Johan Versendaal (Hogeschool Utrecht) genomineerd.

Curriculum

Colette Cuijpers verdient volgens de jury de titel omdat zij via het onderwijs het juridisch domein weet te vernieuwen. Cuijpers heeft met haar lectoraat Recht & Digitale Technologie binnen enkele jaren het digitaal recht geïntroduceerd in het curriculum van de rechtenopleiding. Allereerst door haar collega-docenten en onderzoekers te trainen, en vervolgens door hun enthousiasme over te laten slaan op studenten.

Competenties

Waar juristen technologie eerst vaak ‘eng’ vinden, leren rechtenstudenten dankzij Cuijpers en haar lectoraat nu om te communiceren met ICT’ers. Zo leren ze welke digitale tools nuttig kunnen zijn in hun vakgebied, maar leren ze ook de juridische kant van online privacy en cybercrime. Dat zijn competenties die de afgelopen tijd belangrijker zijn gebleken dan ooit.

Legal tech savvy juristen

Jurylid Christien Bok: “Een digitale samenleving kan niet zonder legal tech savvy juristen met inhoudelijke juridische kennis over gevolgen en schaduwkanten van digitalisering. We zijn onder de indruk van het tempo en de manier waarop Colette Cuijpers de vernieuwing in de hogeschool tot stand heeft gebracht.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top