Legal Woman benadrukt conflictreductie

Delen:

Links: Janneke Mulder, rechts: Anniek van Diggele. Foto: Rob ter Bekke

Janneke Mulder is Legal Woman of the Year 2017 geworden. Vier jaar geleden was ze hiervoor al genomineerd. Vooral haar inzet voor conflictreductie gaf de doorslag bij haar verkiezingswinst. Anniek van Diggele won de race voor Upcoming Talent.

Vrijdag 8 december maakte de Stichting Legal Women, organisator van de verkiezing van de Legal Woman of the Year 2017 en het Upcoming Talent 2017, de winnaars bekend. Legal Woman of The Year 2017 is advocaat-mediator Janneke Mulder, oprichter van het familie- en erfrechtadvocatenkantoor Uiteen te Rotterdam. In 2013 was ze al genomineerd voor deze titel. Zij won vanwege haar inzet voor conflictreductie en het feit dat ze haar eigen kantoor had opgebouwd. Anniek van Diggele (advocaat ondernemings- en mededingingsrecht) van KienhuisHoving te Enschede won de titel Legal Woman, Upcoming Talent 2017.

In het voortraject werd een groot aantal kandidaten voorgedragen. Na een stemronde, waarin 10.706 stemmen zijn uitgebracht, vond op vrijdag 8 december een pitch-ronde plaats waarbij zes finalisten kon toelichten waarom juist zij moesten worden gekozen als Legal Woman of Upcoming Talent. Tijdens de pitch benadrukte Anniek van Diggele het belang van Legal Women en verkiezing. “Ik heb betoogd dat Legal Women in staat is de omgeving van talentvolle vrouwen een spiegel voor te houden voor wat betreft cultuur en mindset, zodat zij de meerwaarde van diversiteit in hun top gaan inzien.”

De jury bestond uit Hanneke Dorsman (hoofd Legal ABN AMRO Bank N.V.), Dirk-Jan Smit (managing partner Freshfields), Tessa van den Ende (advocaat/partner bij Nysingh en Legal Woman 2016) en Merel Goldschmidt (advocaat bij Rutgers & Posch en Legal Woman, Upcoming Talent 2016).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven