Leuk! Een quiz van het OM (1 vraag helaas)

Delen:

“Doe mee met de OM-quiz in verband met 200 jaar rechterlijke macht en win een vel jubileumpostzegels”. Deze tweet verscheen via het twitterkanaal van het OM. Dat laten we ons niet twee keer zeggen. We zijn dol op quizzen. Dus daarom eerst op de betreffende website naam en adres ingevuld en aan de quiz begonnen. Vraag 1: Dit jaar bestaat het Openbaar Ministerie 200 jaar. Wat was vóór 1811 de meest toegepaste straf in Nederland? Is dit a. Verbanning, b. Stokslagen of c. Brandmerken.

Wij denken b. Stokslagen, dus dat ingevuld en op verzenden gedrukt. “Bedankt voor het meedoen met de quiz.” Hoezo bedankt?! Zijn we nu al klaar? Nee toch? Een quiz van 1 vraag. Is dit de manier waarop we 200 jaar rechtspraak in Nederland gaan vieren? Met een quiz van 1 vraag? Wat krijgen we nog meer? Een gedenkboek met 1 pagina? Een symposium van 10 minuten? Na afloop 1 glaasje met 100 rietjes, 1 bitterbal? Nee OM, dat moet heel anders.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Ook interessant:

Scroll naar boven