LexIQ lanceert met Lexalyse baanbrekende AI-software voor juristen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Ruben Houweling (Erasmus Universiteit Rotterdam), Martin van Hemert (LexIQ) en Pascal Kruit (Boontje advocaten)
Ruben Houweling (Erasmus Universiteit Rotterdam), Martin van Hemert (LexIQ) en Pascal Kruit (Boontje advocaten)

LexIQ heeft met Lexalyse de eerste module ‘Ontbinding van de Arbeidsovereenkomst’ in samenwerking met de Erasmus School of Law en Boontje Advocaten gelanceerd. Met deze interactieve data analyse tool kunnen juristen en andere gebruikers een indicatie krijgen van de mogelijke uitkomst van een geschil, eenvoudig zoeken en navigeren door uitspraken van Nederlandse rechters en rechtbanken, en trends en uitzonderingen vinden. Later dit jaar volgen meerdere modules binnen de rechtsgebieden Arbeids-, Ondernemings- en Intellectueel Eigendomsrecht.

Uniek algoritme door samenwerking

Martin van Hemert, CEO LexIQ, licht toe: “Relevante informatie uit grote hoeveelheden data halen is lastig. Hierdoor worden strategische keuzes en beslissingen vaak genomen op ervaring en onderbuikgevoel. Met Lexalyse kan iedere jurist nu tegen geringe kosten, snel en efficiënt een inschatting maken over de aanpak en kansen van een procedure. Door de samenwerking met Erasmus School of Law en Boontje Advocaten hebben we met vakspecialisten als eerste een uniek en betrouwbaar algoritme kunnen ontwikkelen.”

Pascal Kruit, advocaat/partner Boontje Advocaten: “Boontje Advocaten streeft altijd naar het hoogste kwalitatieve niveau van haar dienstverlening. In deze tijd waarin technologische ontwikkelingen snel gaan, is het onontbeerlijk om ook in de juridische dienstverlening te innoveren. De bundeling van onze kennis met die van LexIQ en de Erasmus School of Law zorgt ervoor dat wij een tool hebben ontwikkeld die ons als advocatenkantoor in staat stelt onze advisering naar een hoger plan te tillen. Strategische keuzes kunnen wij met deze tool beter onderbouwen en het zorgt ervoor dat we onze concurrenten steeds een stap voor blijven.”

Meerdere modules in meerdere rechtsgebieden

Onderzoek en analyses zijn tijdrovend en daarmee relatief dure werkzaamheden. Klanten eisen meer transparantie en willen vooraf duidelijkheid over de mogelijke uitkomst van een zaak. Via Lexalyse kun je gratis zoeken binnen het Civiel Recht en met een betaalde licentie heb je toegang tot een module met relevante uitspraken, filters en grafieken per rechtsgebied. De eerste module ‘Ontbinding van de Arbeidsovereenkomst’ is toegankelijk voor € 300,00 per jaar. De modules ‘Ontslag op staande voet’, ‘Faillissementsrecht’ en ‘Merkenrecht’ zijn in de loop van het jaar beschikbaar.

Kennis, ervaring en techniek gebundeld

Lexalyse is ontwikkeld in samenwerking met universiteiten en specialisten uit de praktijk. Hiermee zijn kennis, ervaring en techniek gebundeld. Dit heeft geleid tot een uniek algoritme waarin het werkproces van de klant is gekopieerd en daarmee menselijk gedrag wordt geautomatiseerd tot een krachtige tool.

Vindt er binnen uw kantoor een belangrijke verandering plaats, of gaat uw kantoor iets bijzonders of anderszins meldenswaardig doen? Mail ons op zakennieuws@mr-magazine.nl

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top