Lezing over ongelijkheid in de rechtstaat

Delen:

Foto SCP

Directeur Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) houdt op donderdag 7 december in Tilburg de Willem Witteveenlezing over ongelijkheid in onze rechtstaat. Putters vraagt zich af hoeveel ongelijkheid een rechtstaat kan verdragen.

Hij zal ingaan op wat hij de splijtzwammen in de samenleving noemt: scheidslijnen en pessimisme. Hij bespreekt de gevolgen daarvan voor de democratische rechtstaat, voor het vertrouwen in de rechtspraak en voor de rol die de overheid kan en zou moeten nemen.

Volgens Putters heeft de democratische rechtstaat een nieuw sociaal contract nodig. Koopkracht en kansen op werk voor de `gewone man en vrouw’ alleen zijn volgens Putters onvoldoende om het vertrouwen in de democratische rechtstaat, in het bijzonder de rechtspraak, te waarborgen. Ernst Hirsch Ballin verzorgt een inleiding op de lezing. Putters gaat na zijn bijdrage in debat met studenten.

De Willem Witteveenlezing is gewijd aan voormalig Eerste Kamerlid en hoogleraar Willem Witteveen van Tilburg Law School, die omkwam bij de aanslag op de MH17. De Willem Witteveenlezing vindt plaats op donderdag 7 december om 19.30 uur in het Dantegebouw van de Universiteit Tilburg.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven