Limburgse notaris ontsloeg medewerkster onterecht na maagverkleining

Een notaris uit Brunssum werd onlangs op de vingers getikt door de rechter. Een medewerkster van het kantoor werd ontslagen omdat zij na een operatie langer absent bleef dan vooraf was aangegeven. De rechtbank stelde haar in het gelijk.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Depositphotos_304121392_S-fe8baed9
foto: Depositphotos

Dat laat de regionale krant De Limburger weten. De receptioniste annex administratief medewerkster had een maagverkleining ondergaan, waarvan het herstel langer duurde dan verwacht. Tijdens de sollicitatie had ze al laten weten dat deze operatie in het verschiet lag, en aangegeven hier naar verwachting twee weken door uit de running te zullen zijn.

Onjuiste informatie

Na twee weken was de vrouw echter nog niet in staat het werk te hervatten. Op aandringen van haar werkgever, en tegen het advies in van haar arts, bood ze aan om dan maar halve dagen te gaan werken. Daar wilde de notaris niets van weten. Deze betichtte de werkneemster van het verstrekken van onjuiste informatie: wanneer van tevoren bekend was geweest hoe lang de afwezigheid zou duren, hadden ze haar nooit aangenomen.

Dwaling

Maar met een beroep op dwaling werd bot gevangen bij de rechtbank. Die acht het een feit van algemene bekendheid dat een herstelperiode langer kan duren dan wat initieel is voorzien. Het ontslag moest in casu dan ook ongedaan worden gemaakt, en het achterstallige loon alsnog uitbetaald. “Als er al sprake is van dwaling, dan komt dat voor risico van de werkgever.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Wageningen University & Research zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top