Lisette Hendrikse beste onafhankelijke jurist

General counsel Lisette Hendrikse (Liance Legal) is uitgeroepen tot de beste onafhankelijke jurist van 2020-2021. Zij won de Dutch Independent Legal Award (DILA).

Delen:

Nieuw Meesterschap is het thema waarop de DILA-kandidaten worden beoordeeld. Dit jaar was er als gevolg van de coronamaatregelen geen feestelijk diner, maar vond de finale plaats in een aangepaste vorm. Tijdens het event voelden de juryleden de finalisten Friederike van der Jagt, eigenaar van en privacyrechtadvocaat bij Hunter Legal in Amsterdam, Jori Kreule, eigenaar van Kreule Legal en momenteel legal counsel a.i. bij Unibail-Rodamco-Westfield, en Lisette Hendrikse, general counsel bij Liance Legal, aan de tand over hun vakmanschap. Daarbij letten zij in het bijzonder op innovatie, aanpassingsvermogen en onderscheidend vermogen. Volgens juryvoorzitter Brechje van der Velden (Allen & Overy) had de jury het niet makkelijk.

Duizendpoot

De jury, die verder bestond uit Yu Lian de Bakker (PVH Europe), Vroukje van Oosten Slingeland (ING) en Douwe Groenevelt (ASML), was onder de indruk van Friederike van der Jagt en noemde haar “een duizendpoot in haar vakgebied”. Ze is innovatief en onafhankelijk, maar ook goed in haar positionering en de manier waarop ze aan de weg timmert, oordeelden de juryleden. Vol lof waren zij over haar werk voor de Grotius Academie en als docent, waarmee Van der Jagt bijdraagt aan de positieve beeldvorming over onafhankelijke juristen.

Bescheidenheid

In Jori Kreule herkent de jury een sterke allround specialist op vastgoedgebied. Ze is karakteristiek en bescheiden in haar presentatie. En in dat laatste ligt volgens de jury ook haar uitdaging. Juryvoorzitter Van der Velden: “Verkoop je bescheidenheid meer, je mag jezelf meer op de voorgrond zetten. Juist je inhoudelijke kwaliteit en aanpassingsvermogen kenmerken jou.”

Innovatief werken

Uiteindelijk heeft de jury Lisette Hendrikse gekozen als DILA-winnaar vanwege haar indrukwekkende track record op het gebied van innovatief werken. De juryleden prijzen haar vanwege haar op samenwerking gerichte businessmodel, waarmee ze echt iets nieuws op de markt brengt. Hendrikse blinkt volgens de jury uit door haar enthousiasme en passie voor haar vak. “Ze kiest duidelijk voor wat ze leuk vindt om te doen als professional en is een steunpilaar voor haar cliënten. De gesprekken met referenten laten zien dat ze echt naar hen luistert.”

Prijzen

De winnaar krijgt de DILA-award en eeuwige roem en ook een jaar gratis toegang tot Kleos, praktijksoftware voor juristen. Ook mag ze een eendaagse cursus naar keuze volgen bij OSR en een Masterclass Contract Drafting bij Weagree.

Organisatie

Elk jaar kunnen juristen en advocaten vakgenoten nomineren voor de DILA. De organisatie wordt verzorgd door WeLegal Network, het grootste netwerk van zelfstandige juridische professionals in de zakelijke markt, en het LawyerlinQ platform, leverancier van sourcing oplossingen voor de juridische markt, daarbij gesteund door partners Mr., Lexxyn, OSR juridische opleidingen, SignRequest, Weagree en Wolters Kluwer/Kleos.

Vorig jaar werd betaaldienstverlening-expert Karin Kleerebezem als winnaar van de DILA Award aangewezen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven