Litigation Funding Nederland betreedt Nederlandse procesfinancieringsmarkt

Litigation Funding Nederland (LFN), een Amsterdams kantoor dat zich specialiseert in de juridische begeleiding en financiering van rechtszaken, betreedt per april 2022 de Nederlandse markt. Als procesfinancier stelt LFN rechtzoekenden met een omvangrijke vordering in staat om met de nodige slagkracht en strategie de juridische strijd aan te gaan.

Delen:

LFN richt zich hoofdzakelijk op commerciële geschillen met een ondergrens van 300.000 euro. In die zaken worden na bestudering van de juridische en financiële merites alle proceskosten op basis van ‘no cure – no pay’ gefinancierd. Ook als de zaak onverhoopt wordt verloren, dekt LFN de proceskostenveroordeling, zo legt het kantoor uit. De Amsterdamse procesfinancier draagt zodoende bij aan de waarborging van fundamentele rechten, namelijk het recht op toegang tot de rechter en het recht op een eerlijk proces. “Succesvol procederen vereist de juiste kennis, een goed netwerk en voldoende financiële middelen. Als een eisende partij bijvoorbeeld geen middelen heeft, kan de zaak niet worden
gewonnen. Dat is onrechtvaardig. Het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen wordt dan plotsklaps heel duidelijk”, aldus bestuursvoorzitter Boulakhrif.

Het kantoor legt uit: “Het financieren van rechtszaken is in Angelsaksische landen al vele jaren een vast onderdeel van de rechtspraktijk. In Nederland wenden zich inmiddels steeds meer advocaten en ondernemers tot procesfinanciering. Voor ondernemingen met beperkte liquide middelen en grote uitstaande vorderingen biedt LFN een oplossing. Tijdens de coronapandemie en de geschillen die daaruit vloeiden is gebleken dat procesfinanciering van grote meerwaarde kan zijn.”

LFN bestaat uit een driekoppig bestuur en een adviesorgaan. “Ons team bevat onder meer zwaargewichten die ieder tientallen jaren in de absolute top van de advocatuur en de financiële sector hebben gewerkt. LFN heeft daarom alles wat nodig is om zaken te winnen. In aanloop naar deze officiële betreding van de markt hebben we ons ontwikkeld tot een procesfinancier die zowel in de randstad als in de regio goede relaties heeft met hoogwaardige advocatenkantoren, professoren en andere dienstverleners”, vervolgt Boulakhrif. “Om die reden kunnen we aanvragen in goed overleg met de meest gekwalificeerde specialisten beoordelen en behandelen. Het inschakelen van de juiste partijen is volgens ons namelijk essentieel bij het bereiken van een optimaal resultaat en de meest geschikte advocaat of specialist wordt niet altijd in de randstad gevonden.”

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven