Marcel Ruygvoorn (Van Benthem & Keulen) benoemd tot bijzonder hoogleraar

Marcel Ruygvoorn, partner bij Van Benthem & Keulen, is benoemd tot bijzonder Hoogleraar op de leerstoel 'Nationaal en internationaal commercieel contracteren' bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht.

Delen:

Marcel Ruygvoorn is sinds 1996 als advocaat en sinds 2004 ook als partner werkzaam bij Van Benthem & Keulen. Hij geeft leiding aan de praktijkgroepen Commercial Contracting & Dispute Resolution, Bouwrecht en Competition & EU. Naast zijn werk als advocaat en partner bij Van Benthem & Keulen is Ruygvoorn als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Utrecht, waarbij hij invulling geeft aan de Leerstoel ‘Nationaal en internationaal commercieel contracteren’ bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie.

In 2009 is hij gepromoveerd met zijn proefschrift ‘Afgebroken onderhandelingen en de juridische kwalificatie van voorbehouden’. Ruygvoorn werkt sinds 1996 in de advocatuur en is daarvoor werkzaam geweest als bedrijfsjurist bij de Koninklijke Shell Groep. Wat hem onderscheidt als advocaat is zijn motto ‘Schikken als het kan, procederen op het scherpst van de snede als het moet!’.

Onderzoek

Zijn onderzoek en onderwijs richten zich op het thema “commercieel contracteren”. Bijzondere interesse hebben daarbij de wijze waarop commerciële partijen, onder gebruikmaking van welke verschillende contractvormen, hun risico’s trachten te mitigeren, welke beleidsmatige afwegingen en drijfveren daarbij
vanuit de eigen organisatie een rol spelen, en in het verlengde daarvan over welke (multidisciplinaire en ook niet strikt juridische) kennis en vaardigheden (aankomende) juristen op de arbeidsmarkt dienen te beschikken.

Bij het departement Rechtsgeleerdheid zal Marcel nauw samenwerken met de docenten en onderzoekers van het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht. “De benoeming van Marcel Ruygvoorn is een verrijking van ons onderzoek én onderwijs op het gebied van commercieel contracteren”, aldus mr. dr. Willem Janssen, hoofddocent Rechtsgeleerdheid. “Als bevlogen docent heeft hij de ontwikkeling van juridische vaardigheden hoog in het vaandel staan. Zijn intensieve betrokkenheid bij de Utrecht Law Clinic is toonbeeld van zijn hart voor de student en rechtsgeleerdheid.”

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.
Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven