Overstap van de week

Martijn de Winter (van Ardenne & Crince le Roy Advocaten) over boeren in Rotterdam

Overstap van de week is Martijn de Winter. De Winter is op 1 april begonnen bij van Ardenne & Crince le Roy Advocaten. Hij was eerder advocaat bij Den Hollander Advocaten in Middelharnis. Hij heeft een brede advies- en procespraktijk waarin hij met name actief is op het terrein van het omgevingsrecht en het grensgebied tussen het straf- en bestuursrecht.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U bent in korte tijd de zoveelste nieuwe advocaat bij van Ardenne & Crince le Roy Advocaten. Was u specifiek op zoek naar een snelgroeiend advocatenkantoor?
Ik was niet specifiek op zoek naar een snelgroeiend kantoor, maar ik vind het wel heel bijzonder dat ik onderdeel ben van de ontwikkeling en groei van dit kantoor en hier mijn bijdrage aan mag leveren. Mijn wens ging uit naar een kantoor dat zich heeft toegelegd op het gebied van bestuursrecht, strafrecht, het boete- en het sanctierecht en overheidsaansprakelijkheidsrecht. Een bijzondere combinatie, die niet makkelijk te vinden is. Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten combineert expertise op al deze gebieden. Een combinatie die mooi aansluit bij mijn achtergrond.

Met welke argumenten hebt u van Ardenne & Crince le Roy Advocaten overtuigd dat zij met u in zee moesten gaan?
Als je allebei gelooft in deskundigheid, kwaliteit en een uitstekende service binnen het vakgebied waar je goed in bent, dan heb je elkaar snel gevonden. Ik ben als advocaat geïnteresseerd in de juridische aspecten van ruimtelijke keuzes in de omgeving, op dit moment vooral in het agrarische domein. Die praktijk past binnen de grenzen van het profiel van het kantoor en is daarop een mooie aanvulling.

Wat maakt u allemaal mee op het grensgebied tussen het straf- en bestuursrecht en waarom is dit grensgebied zo interessant?
Wat mij met name opvalt in mijn advies- en procespraktijk is dat een ogenschijnlijk bestuursrechtelijke zaak ook strafrechtelijke aspecten in zich kan dragen of uiteindelijk van ‘kleur’ verschiet van toezicht naar opsporing. Het is daarom van groot belang, naast een goede samenwerking, dat alle expertise in huis is om cliënten op het snijvlak van het straf- en bestuursrecht goed te kunnen adviseren.

En we begrijpen dat u iets met biologische boeren heeft. Wat is dat?
Ik sta een grote groep biologische melkveehouders bij in bestuursrechtelijke procedures tegen fosfaatreducerende maatregelen die door de overheid genomen zijn. Zij worden door de overheid aangesproken op een fosfaatoverschot waar zij als biologische bedrijven geenszins verantwoordelijk voor zijn. Vanuit mijn expertise van het landelijk gebied, de agrarische sector en het milieu- en omgevingsrecht sta ik deze bedrijven bij.

Bent u zelf goed biologisch bezig?
Ik nodig u uit voor een overheerlijke cappuccino, (door mij) gemaakt met biologische volle melk.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures