Master Ondernemingsrecht aan Tilburg University. Ik zeg JA!

Zit jij ook in (de afrondende fase van) je bachelor en is het nog onduidelijk welke master het gaat worden? Misschien is de master ondernemingsrecht als de nummer 1 topopleiding van Nederland iets voor jou. Buiten alle hoog aangeschreven masters aan Tilburg University staat vandaag de master Ondernemingsrecht centraal.

Delen:

Foto: Depositphotos-MonkeyBusiness

A priori is het belangrijk om het meest aantrekkelijke aspect naar voren te brengen, namelijk het civiel effect. In combinatie met de bachelorspecialisatie ondernemingsrecht, behaal je het civiel effect bij afronding van deze studie. Hierdoor wordt het beroepsperspectief met deze master groter. Je kan niet alleen aan de slag in het bedrijfsleven of de financiële wereld, maar ook staat de deur voor de rechterlijke macht wijd open. Hierop aansluitend wordt in deze opleiding de academische theorie direct aan de ondernemingspraktijk gekoppeld. Ideaal voor studenten die een passie hebben voor het ondernemingsrecht, alsmede voor economisch en organisatiewetenschappelijk aangelegde studenten.

Programma

Deze eenjarige masteropleiding bevat in totaal vier kernvakken, twee gebonden keuzevakken en één vrij keuzevak. Vooraanstaande professionals en topwetenschappers geven de praktijkgerichte cursussen, hands-on experts uit onder andere ‘Autoriteit Financiële Markten’ geven de verdiepende colleges en interdisciplinaire experts verzorgen de keuzevakken. Om de opleiding af te sluiten schrijf je een masterthesis. Verder behoort een studentstage bij een advocatenkantoor ook tot het masterprogramma. Deze stage brengt je al tijdens je studie in contact met het bedrijfsleven en helpt je bij het opbouwen van een netwerk op de ondernemingsrechtelijke arbeidsmarkt.

Ervaringen

Volgens vele studenten die deze opleiding volgen/hebben gevolgd, is deze opleiding uniek vanwege haar kleinschaligheid. Dit zorgt ervoor dat je persoonlijk en veelvuldig contact hebt met het onderwijsteam en de studenten. “Praktische vaardigheden worden gecombineerd met de behandeling van jurisprudentie en recente en voorgenomen wetswijzigingen. Daarnaast geeft de stage een enorme meerwaarde aan de master. Je kunt proeven aan werken in het bedrijfsleven of de advocatuur en de theorie koppelen aan de praktijk. De aangeboden cursussen in combinatie met de mogelijkheid om mijn civiel effect te behalen, waren voor mij de doorslaggevende factor om voor deze master te kiezen”, aldus een student.

Na afronding van mijn bachelorspecialisatie ondernemingsrecht aan het eind van dit schooljaar, hoop ik deze master te gaan volgen. Zien wij elkaar daar?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven