Matthan Last (Ploum) over een andere dimensie

Student-stagiair van de week is Matthan Last. Matthan liep stage bij Ploum, waar hij onder meer literatuur- en jurisprudentieonderzoek deed, een dagvaarding schreef, en natuurlijk de nodige sociale activiteiten mocht bijwonen.

Delen:

Matthan Last

Matthan Last (21) studeert Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft afgelopen jaar zijn bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond en verwacht zijn bachelor Fiscaal recht in juni 2023 te behalen. Tijdens de periode september tot oktober 2022 liep hij stage bij Ploum op de sectie Ondernemingsrecht. 

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
In het kader van oriëntatie voor mijn masterkeuze kreeg ik de kans om bij Ploum de praktijk van het vakgebied ondernemingsrecht te bekijken. Ik wilde graag binnen de M&A-praktijk meedraaien bij een middelgroot advocatenkantoor en bij Ploum was dit mogelijk. Mede vanwege de open sfeer en het meedenken met de student heb ik voor Ploum gekozen. 

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Mijn verwachting van de stage was het meedraaien in verschillende transacties. Daarnaast hoopte ik een beeld te krijgen bij de dagelijkse praktijk van een M&A- en/of ondernemingsrecht-advocaat. Deze verwachting is zeker uitgekomen. Ik ben vanaf de eerste week direct betrokken bij een transactie en heb alle aspecten van de deal zien passeren. 

Wat moest je zoal doen?
Het werk was erg divers. Zo heb ik literatuur- en jurisprudentieonderzoek gedaan, een dagvaarding geschreven en verschillende overeenkomsten en memo’s opgesteld. Ook kon ik allerlei besprekingen met zowel interne als externe mensen, een zitting en verschillende lezingen van Ploum Academy bijwonen. Verder ben ik aanwezig geweest bij sociale activiteiten van het kantoor (M&A aan de Maas) en een Jonge Balie-borrel. 

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De zitting was erg leuk en interessant om een keer mee te maken. Met name het feit dat je op de hoogte bent van alle feiten en voorbereidingen gaven een andere dimensie aan de zitting. 

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf had ik wellicht nog meer van de proceskant willen zien van het ondernemingsrecht: litigation. Een zaak waarbij ik naar alle waarschijnlijkheid aanwezig kon zijn, ging helaas niet door vanwege corona bij de advocaat van de tegenpartij. Dit was behoorlijk spijtig. 

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Geheel buiten mijn eigen macht, maar ik kreeg corona tijdens mijn laatste stageweek. Niet zozeer een blunder, maar wel uitermate vervelend. Wat ik wel als een succes heb ervaren zijn de positieve reacties op bepaalde memo’s en andere stukken. Sommige werden direct doorgezet naar de cliënt. Daarnaast waren de enthousiaste reacties op mijn eindpresentatie ook erg prettig. 

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker, het is een bevestiging dat ik de advocatuur in wil. Daarnaast is de stage ook een bevestiging dat de M&A een praktijk is waarin ik mij verder wil ontwikkelen. 

Waar denk je over tien jaar te staan?
Over tien jaar hoop ik een ervaren M&A-advocaat te zijn die werkzaam is bij een middelgroot tot groot advocatenkantoor met vele tevreden cliënten. 

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven