Matthijs van der Veen (CMS) draagt bij aan omvangrijke zaken

Delen:

Student-stagiair van de week is Mathijs van der Veen. Hij liep stage bij CMS. “Het is natuurlijk mooi om te zien als een stuk dat jij zelf hebt opgesteld naar een cliënt wordt gestuurd of bijdraagt aan een omvangrijke zaak.”

Mathijs van der Veen (23) studeert Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Hij verwacht in februari 2021 af te studeren. Binnen CMS liep hij stage op de sectie Real Estate.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
In november 2018 heb ik de STEP-inhousedag van CMS bezocht. De goede sfeer sprak mij toen erg aan. Daarnaast was ik erg benieuwd naar de gang van zaken in een groot internationaal kantoor. Niet veel later heb ik daarom besloten om te solliciteren.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Aangezien dit mijn eerste stage was, had ik niet heel veel verwachtingen. Vooraf kende ik alleen ervaringen door de verhalen van anderen. Ik hoopte vooral veel te leren over de werkzaamheden die de advocaten op de afdeling in de dagelijkse praktijk verrichten. Achteraf vond ik de verscheidenheid van de werkzaamheden het leukst. Die afwisseling zorgde voor veel uitdaging.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
De sollicitatie verliep erg prettig. Na het opsturen van mijn stukken mocht ik snel op gesprek komen. Dit was een leuk en open gesprek dat plaatsvond met de recruiter en met mijn huidige stagebegeleider. Kort daarna werd ik gebeld en hoorde ik dat ik als student-stagiair aan de slag mocht.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De sfeer op kantoor. Ik heb me altijd welkom gevoeld en voelde me een onderdeel van het team. Als stagiair heb ik aan veel activiteiten van het kantoor mogen deelnemen, waardoor je je kantoorgenoten en de andere stagiaires erg goed leert kennen. Daarnaast ben ik twee keer mee geweest naar een zitting bij de Rechtbank Amsterdam. Ik vond het erg indrukwekkend om te zien hoe de advocaten van mijn sectie hun argumenten op een heldere en structurele manier voor de rechter uiteenzetten.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Een stage dient met name om van te leren, dus natuurlijk zou ik bepaalde dingen nu anders aanpakken. Hoe dan ook kijk ik met veel tevredenheid terug op mijn stageperiode bij CMS.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Door de ervaringen die ik tijdens mijn stage heb opgedaan, ben ik alleen maar extra gemotiveerd geraakt om advocaat te worden. Ik ga daarom zeker verder in dit beroep.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven