Juridisch nieuws

Mediation in strafzaken genomineerd voor prijs

Beeld: Peter Lomas/Pixabay

Het project Mediation in Strafzaken is door European Commission for the Efficiency of Justice (CEPEJ) uitgekozen als een van de vier finalisten voor de Crystal Scales of Justice Prize.

De prijs is in 2005 in het leven geroepen en wordt toegekend aan innovatieve en efficiënte praktijken in het functioneren van de rechtspraak, juridische procedures en de organisatie van de gerechten. Met deze prijs worden dergelijke praktijken ook gepromoot. Alleen projecten die al zijn geïmplementeerd en die ook in andere jurisdicties zouden kunnen worden gebruikt, komen in aanmerking voor de prijs.

De winnaar wordt 25 oktober in Oslo bekend gemaakt. Dat is ook de Europese Dag voor de rechtspraak. Eerdere prijswinnaars staan op de website van de European Commission for the Efficiency of Justice.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures