Mensonides Meuleman Advocaten nieuw nichekantoor

Delen:

Hans Mensonides en Jan MeulemanHans Mensonides en Jan Meuleman vormen sinds kort het kantoor Mensonides Meuleman advocaten. Het kantoor adviseert en procedeert op het gebied van financiering, zekerheden, insolventie en ondernemingsrecht. De beide advocaten hebben jarenlange ervaring in de advocatuur en in de financiële sector.

Hans Mensonides was voorheen onder meer bedrijfsjurist bij Rabobank Nederland en ABN AMRO Bank. Hans was als specialist op het gebied van financiering, zekerheden en insolventie betrokken bij diverse (financiële) herstructureringen. Van 2006 tot 2008 werkte hij als advocaat bij Kennedy Van der Laan advocaten te Amsterdam.

Jan Meuleman is advocaat sinds 1996. Hij startte zijn loopbaan bij Schut & Grosheide advocaten (thans DLA Piper), waar hij zich heeft gespecialiseerd in de bank(proces)praktijk en in het insolventierecht. In 2000 is hij overgestapt naar de Amsterdamse vestiging van het kantoor NautaDutilh waar hij zich eveneens toelegde op de bank(proces)praktijk en het insolventierecht.

Over hun stap tot vorming van een eigen kantoor zeggen de beide advocaten: “Wij merken dat ook financiële instellingen steeds kritischer kijken naar de kosten van juridische bijstand, zonder dat zij daarbij concessies willen doen aan de kwaliteit. Vanwege onze achtergrond bieden wij minimaal hetzelfde juridische niveau als grotere kantoren op ons vakgebied, echter tegen een aanzienlijk lager tarief. Daarnaast constateren we dat er bij ondernemers een groeiende behoefte bestaat aan advocaten die ervaring hebben met het insolventierecht en die weten hoe ze bedrijven in ‘zwaar weer’ juridisch moeten begeleiden. Door de huidige economische crisis blijkt die kennis zeer actueel te zijn. Onze ervaring als litigator komt ons daarbij goed van pas. Die ervaring hebben lang niet alle advocaten.”

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven