MERT DANISMANT (DENTONS BOEKEL) TIMMERT HARD AAN DE WEG

Delen:

Student-stagiair van de week is Mert Danismant. Mert is een tijd werkzaam geweest als buitengriffier bij de rechtbank Gelderland. “Hier heb ik waardevolle proceservaring opgedaan en ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het interessanter vind om te zoeken naar oplossingen voor de cliënt.”

Mert Danismant (23) studeert civiel recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en is als werkstudent werkzaam bij de praktijkgroep Vastgoed van Dentons Boekel in Amsterdam op de Zuidas. Hiervoor heeft hij een succesvolle stage afgerond bij hetzelfde kantoor.

Waarom heb je voor Dentons Boekel gekozen?
Dentons is het grootste advocatenkantoor ter wereld, heeft een gerenommeerde vastgoedpraktijk en een interessante klantenportefeuille. De complexiteit en intensiteit die bij een dergelijke praktijk horen spreken mij aan. Tijdens mijn stageperiode ervaarde ik dat naast inspanning er bij dit kantoor ook de nodige óntspanning is. Dat schept een open en informele sfeer en een aantrekkelijk werkklimaat.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
De sollicitatie verliep erg prettig. Na het opsturen van mijn stukken mocht ik snel op gesprek komen. Dit was een leuk en open gesprek. Nog voordat ik in de trein terug naar mijn woonplaats Deventer stapte, werd ik gebeld en hoorde ik dat ik als student-stagiair aan de slag mocht.

Waarom de advocatuur?
Ik houd ervan om echt in een dossier te duiken en alle juridische kwesties tot in detail uit te vogelen. De uitdaging en aantrekkingskracht van de advocatuur ligt er vooral in om zaken volledig te doorgronden en tot een creatieve en juridisch sluitende oplossing te komen. Als dit vervolgens is gelukt, geeft dat veel voldoening. Daarnaast is de advocatuur dynamisch en werk je veel in teamverband. Dat stimuleert en houdt iedereen scherp.

Wat interesseert je aan vastgoed?
Voor mij was direct duidelijk dat ik mij wil gaan specialiseren in het vastgoedrecht. Ik ben zelf gek op architectuur. Architectuur is voor mij kunst, maar dan van een heel ander niveau dan de gebruikelijk kunst. Daarnaast schuilt er een complexe juridische wereld achter het vastgoed.

Naast vastgoedzaken houd ik mij ook bezig met beroepsaansprakelijkheidsrecht, in het bijzonder notarissen, advocaten en makelaars. De combinatie tussen deze twee praktijkgroepen levert een heel diverse en juridisch interessante uitdaging op.

Hoe bevalt het om een werkstudent te zijn?
Heel goed. Het is een ideale manier om studiestof te vermengen met praktijkzaken. De studiestof begint dan pas echt te leven voor mij. Deze combinatie leidt tot een steile leercurve en maakt de studie én het werk levendig en uitdagend.

Wat is/zijn je leukste ervaring(en) tot nu toe?
Het meegaan naar zittingen met verschillende advocaten. Ik ben al vaak betrokken geweest in de voorbereidende fase en tijdens de zitting moet de puzzel dan in elkaar vallen.  Tijdens de zitting vind ik het heel interessant om de manier van pleiten te analyseren. Iedere advocaat heeft zijn eigen stijl en tactiek, heel leerzaam om naar te luisteren.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut! Ik werk inmiddels al ruim een jaar bij Dentons Boekel met enorm veel plezier. Ik krijg hier goede begeleiding en er zijn veel ontwikkelingsmogelijkheden. Kortom, ik ben in goede handen en hoop hier dan ook aan de slag te kunnen gaan als advocaat-stagiair!

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven