Microsoft Word add-in om sneller en efficiënter contracten op te stellen

Henchman heeft een Microsoft Word add-in ontwikkeld waarmee juridische experten sneller en efficiënter contracten kunnen opstellen.

Delen:

Van links naar rechts: Jorn Vanysacker, Siska Lannoo, Gilles Mattelin en Wouter Van Respaille

De Microsoft Word add-in stelt juristen in staat om tijdens het opstellen van overeenkomsten gerichte zoekacties te doen naar relevante clausules. Door de plug-and-playconnectie met hun eigen databank, krijgen ze op een eenvoudige manier clausules gesuggereerd. “En die nood is hoog”, vertelt de organisatie. “Op minder dan een jaar tijd wist Henchman de harten te veroveren van heel wat advocatenkantoren en juridische teams die complexe, vaak op maat gemaakte contracten moeten draften, waaronder ook de Amsterdamse nichekantoren Cleber Advocaten en Legalloyd Advocaten & legal tech.”

“Toen we Henchman voor het eerst zagen, was de waarde van de tool meteen duidelijk: je wint als kantoor aan efficiëntie. En die gewonnen tijd kan je besteden aan het werk dat er toe doet. Het laat je daardoor toe je te onderscheiden van je concurrenten” zegt Bart Voorvaart bij Cleber Advocaten. “De plug-and-playconnectie van Henchman vergt geen non-billable uren van de advocaat en is echt ongezien in de legal tech markt” zegt Remco Visser, mede-oprichter bij IT Factor, dat organisaties in de juridische sector ondersteunt bij digitale transformatie en innovatie. 

Verder licht Henchman toe: Gilles Mattelin en Jorn Vanysacker, die instaan voor de go-to-market, verdienden hun strepen eerder al bij Intuo, dat ze succesvol geschaald en verkocht hebben aan Unit4 – een ervaring waar ze op rusten om nu extra snelheid te maken. Wouter Van Respaille, die het duo versterkt als CTO, deed eerder ervaring op bij PwC, en Siska Lannoo, die in 2021 bij het managementteam kwam, komt bij Showpad vandaan. Het viertal wordt voor de Nederlandse expansie bijgestaan door Jeroen Zweers, die meer dan 25 jaar actief is geweest in de juridische sector en nu VP is bij ELTA en founder van NOUN.

Extra fondsen

Om die expansie in onder andere Nederland kracht bij te zetten, ging het bedrijf op zoek naar extra fondsen. “Toen we in dit avontuur stapten, hadden we uiteraard al redelijk wat marktonderzoek gedaan en wisten we dat er een grote nood was. Toch zijn we positief verrast door hoe Henchman onthaald wordt. Gelukkig kunnen klanten zelf hun database connecteren met Henchman en dus quasi volledig zonder onze tussenkomst opstarten. Maar omdat ons product nog jong is, luisteren we bij elke aanvraag graag naar de precieze nood en hoe wij een antwoord kunnen bieden. Om een vlotte opvolging te blijven verzekeren, en ook snel de juiste features te kunnen ontwikkelen voor iedere markt, zijn we op zoek gegaan naar extra kapitaal.” vult Jorn Vanysacker, co-founder van Henchman aan.

En dat kapitaal vond Henchman eerst en vooral bij lead investor Pitchdrive, een investment platform  opgericht door Jonas Dhaenens, Lorenz en Boris Bogaert, Wim Derkinderen en Koen Christiaens. Dat geld werd aangevuld met prive-investeringen van onder andere Wim De Waele (partner bij Miles Ahead), Frederik Vandermarliere (CEO VCF Cigars) en de leden van het eigen managementteam. Daarmee klokt Henchman haar succesvolle seed ronde nu af op 3 miljoen euro.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven