Myrthe Monfrance (Boels Zanders): Begin stage heel anders dan eind

Delen:

Myrthe Monfrance heeft tijdens haar stage bij Boels Zanders Advocaten veel geleerd. “Als ik kijk naar de opdrachten die ik in de eerste week van mijn stage heb gemaakt is er een aanzienlijk verschil met de uitwerkingen van de opdrachten van weken erna.”

Myrthe Monfrance (21) studeert Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Maastricht en was tot voor kort ambassadeur bij Mr. Studenten. Zij verwacht in juni 2020 af te studeren. Zij loopt een kantoorbrede stage bij Boels Zanders Advocaten van februari t/m maart 2020.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Boels Zanders Advocaten heeft onder andere een vestiging in Maastricht. Jaarlijks wordt Boels Zanders vermeld in de top 20 van grootste advocatenkantoren van Nederland. Het leek mij een interessant kantoor, waar ik in korte tijd veel zou kunnen leren. Mede de grote verscheidenheid in rechtsgebieden binnen het kantoor sprak mij enorm aan.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Het zou mijn eerste stage worden, ik had dus nog geen idee hoe het er écht aan toe zou gaan op een groot advocatenkantoor. Al tijdens mijn eerste week merkte ik dat de sfeer op kantoor heel fijn was. Ik had verwacht dat het er op kantoor heel formeel aan toe zou gaan, maar dit was gelukkig niet het geval. Er hing een gezellige informele sfeer en iedereen wilde mij als stagiair overal zoveel mogelijk bij betrekken.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Ik heb een sollicitatiebrief, motivatiebrief en puntenlijst opgestuurd naar Boels Zanders. Al snel werd de datum geprikt voor een kennismakingsgesprek. Zo’n gesprek is natuurlijk ontzettend spannend en ik had geen idee wat ik ervan kon verwachten. Uiteindelijk was het een fijn gesprek, maar had ik echt geen idee of het ‘goed’ was gegaan. De dag erna werd ik gelukkig al gebeld dat ik kon beginnen als student-stagiaire.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Het was erg leuk om zittingen bij te wonen, om mee te gaan met de advocaten en ze aan het werk te zien. Uiteindelijk heeft de gehele stage echt indruk gemaakt. De fijne sfeer op kantoor zorgde ervoor dat ik mij echt op mijn plek voelde.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Absoluut, maar ik ben van mening dat je stageloopt om te leren. Zoals gezegd is er een aanzienlijk verschil tussen de uitwerkingen van de opdrachten in de eerste week van mijn stage en de uitwerkingen van weken erna. Gaandeweg leer je hoe je een opdracht het beste kunt beantwoorden en ook hoe je de opdracht voor de advocaten duidelijk uitwerkt.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Ik denk dat je altijd fouten maakt, of achteraf misschien denkt ‘dat had ik anders kunnen aanpakken’. Voor mij was het timemanagement mijn grootste struikelblok. Je wilt graag zoveel mogelijk opdrachten doen, waardoor je soms in tijdnood komt als je alle opdrachten aanneemt. Mijn grootste succes is dat ik ontzettend veel heb geleerd van de stage. Als je een vraag voorgelegd krijgt waar je vervolgens een antwoord op vindt, geeft dat een ontzettend goed gevoel. Je merkt echt dat hoe meer opdrachten je doet hoe handiger je wordt met het lezen van artikelen, jurisprudentie en artikelsgewijs commentaar.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker weten! Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad bij Boels Zanders en ben erachter gekomen dat dit zeker de richting is die ik op wil.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven