Natalija Trajković (De Kempenaer Advocaten) over ruimschoots overtroffen verwachtingen

Student-stagiair van de week is Natalija Trajković. Natalija liep stage bij De Kempenaer Advocaten met als doel een concreter beeld te krijgen van de advocatuur. “Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen.”

Delen:

Natalija Trajković

Natalija Trajković (21) studeert rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit. Zij liep stage bij De Kempenaer Advocaten op de secties huur- en bouwrecht van september tot en met oktober 2023.

Waarom heb je voor De Kempenaer Advocaten gekozen?
Tijdens mijn studie heb ik gemerkt dat het vastgoedrecht een interessant en uitdagend rechtsgebied is dat nauw verbonden is met verschillende aspecten van het recht. Een lezing over huurrecht van De Kempenaer Advocaten aan de faculteit en een kennismaking met iemand van het kantoor heeft mij over de streep getrokken om te solliciteren.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Voorafgaand aan mijn stage bij dit kantoor hoopte ik een concreter beeld te krijgen van de advocatuur. Ik had gehoopt op de mogelijkheid om deel uit te maken van diverse zaken. 

Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Ik heb de kans gekregen om mee te werken aan variërende dossiers op het gebied van vastgoedrecht, maar ik heb zo ook een kijkje kunnen nemen bij een groot overnameproject. De prettige en toegankelijke sfeer op kantoor zorgde ervoor dat ik bij vrijwel iedereen terecht kon met vragen. Mijn collega’s waren altijd bereid om hun kennis te delen, waardoor ik veel nieuwe kennis en een waardevolle ervaring heb opgedaan tijdens mijn stageperiode. 

Wat moet je zoal doen?
De werkzaamheden waarmee ik mij bezighield tijdens mijn stageperiode waren erg uiteenlopend en uitdagend. Zo schreef ik de ene dag memoranda en brieven, en was ik de andere dag processtukken aan het opstellen en jurisprudentieonderzoek aan het verrichten. Wat deze ervaring verrijkend maakte waren de zittingen die ik heb bijgewoond, hier kon ik de theorie in praktijk zien. Daarnaast heb ik deelgenomen aan sectiebesprekingen en een cursus gevolgd. 

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Hoewel er altijd ruimte is voor verbetering, zou ik achteraf niets anders aanpakken. Een stage is immers bedoeld om praktijkervaring op te doen, iets wat niet mogelijk is vanuit de collegebanken. Elke les die ik heb geleerd heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan mijn professionele ontwikkeling.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Tijdens mijn stage waren de zittingen die ik heb bijgewoond ongetwijfeld de hoogtepunten. Het bijwonen van de zittingen bracht niet alleen de theorie tot leven, maar onthulde ook de complexiteit van het rechtssysteem. In de rechtszaal worden rechters vaak ook geconfronteerd met ethische dilemma’s, waardoor zaken die op juridische gronden sterk lijken, toch door andere ethische overwegingen anders kunnen uitvallen in de praktijk. Het observeren van advocaten en rechters die met deze vraagstukken omgingen, gaf me een dieper inzicht in de verantwoordelijkheden van een jurist. 

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Ik heb geen gedenkwaardige blunders begaan. Mijn grootste succes vind ik in alle positieve reacties die ik heb ontvangen van de advocaten en juristen waarmee ik heb samengewerkt. Het werk dat ik voor hen heb verricht, is niet alleen gewaardeerd, maar ook daadwerkelijk gebruikt in hun juridische praktijk.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven