Juridisch nieuws

Nauta verhuist naar landmark op Zuidas

nieuw pand nautaNa twaalf jaar verlaat NautaDutilh Amsterdam de Strawinskylaan om binnen de Zuidas te verkassen naar een gloednieuw pand aan de Beethovenstraat 400, op nog geen kilometer van de huidige locatie. Het nieuwe pand telt 450 werkplekken, 13 vergaderzalen, een fietsenstalling met 175 parkeerplekken, douches met lockerruimte, een stilte-/gebedsruimte, lactatie-/kolfruimte, een EHBO ruimte, een bedrijfsrestaurant met bar, terras en een client dedicated area (ontvangstruimte).

“We gaan verhuizen naar dit pand om de herkenbaarheid van onze organisatie te verbeteren (het pand is een landmark aan het begin van de Zuidas) en vanwege de kostenreductie (lagere huur en servicekosten ten opzichte van de huidige verhuurder),” zegt woordvoerder Mark Maathuis. “We krijgen een mooi, nieuw kantoor wat opvallend en herkenbaar is voor iedereen die vanuit de oostzijde de Zuidas benadert. Daarnaast zal ons nieuwe pand geen onderdeel meer zijn van een verzamelkantoorgebouw, maar zitten we voortaan in een eigen, vrijstaand pand op een prominente plek op de Zuidas.”

Het gebouw, van de hand van architect Ben van Berkel (UN Studio), is 60 meter hoog en heeft 15 bouwlagen. De bouwer is G&S Bouw, een honderdprocent dochter van Volker Wessels. Nauta huurt er 12.000 m2.

Op het gebied van duurzaamheid scoort Nauta hoog door de BREEAM excellent score. Dankzij de interne trap, de zogeheten aorta, wordt de interne communicatie gestimuleerd. Daarin is de invloed van Fibonacci goed te zien. Fibonacci, bijnaam van de Italiaanse wiskundige Leonardo van Pisa, is de ontdekker van de getallenreeks 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 en 55. Die reeks is bijzonder omdat je hem overal in de natuur terugziet. Het aantal spiralen waarin zonnebloempitten gerangschikt zijn gaat bijvoorbeeld aan de hand van de fibonacci-reeks. Maar ook de ordening van bladeren aan takken, de vruchten van een ananas, de bloemen van een artisjok, ontvouwende varens, de ordening van de schubben van een dennenappel en het vermeerderen van bloembollen verlopen volgens de fibonacci-reeks.

Het pand heeft een bedrijfsrestaurant met een espressobar (met koffie van barista-kwaliteit) en de gewone bar op de zevende etage. Op deze verdieping kunnen medewerkers elkaar ontmoeten, en ze kunnen er ook eten en drinken (binnen of buiten op het terras). Maar het is volgens NautaDutilh ook een ideale plek om te overleggen, te werken, te ontspannen, iets te vieren, presentaties te houden of om samen televisie te kijken, bijvoorbeeld tijdens de Olympische Spelen.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Reactie toevoegen

Klik hier om een reactie achter te laten

Recente vacatures

Recente vacatures
Werving – ABN (Rectangle)