NautaDutilh beantwoordt juridische coronavragen

Delen:

ZN_200403_Nauta_Depositphotos_193045018_s-2019

NautaDutilh is gestart met laagdrempelige juridische hulp voor mkb-ondernemers en zzp’ers die juridische vragen hebben rondom Covid-19.

Een speciaal opgericht team van NautaDutilh helpt mkb-ondernemers en zzp’ers kosteloos op weg bij vragen over bijvoorbeeld de noodpakketmaatregelen van de overheid of over lopende contractuele verplichtingen. Via de website kunnen ondernemers en zzp’ers aangeven voor welke juridische vragen ze staan. De advocaten van NautaDutilh bellen hen vervolgens zo snel mogelijk terug (in elk geval de volgende werkdag) om tijdens een kort telefoongesprek de mogelijke opties te bespreken.

Managing partner Petra Zijp licht het initiatief toe: “We weten dat veel ondernemers en zzp’ers zich geconfronteerd zien met juridische vragen, maar mogelijk niet goed weten bij wie ze daarvoor terecht kunnen, en ook veel andere dingen aan hun hoofd hebben. Tegelijkertijd zien wij dat veel van onze advocaten graag hun expertise willen inzetten om anderen te helpen. Daaruit is vervolgens dit initiatief ontstaan.”

Hoe werkt het?

  • Ondernemers en zelfstandigen in Nederland, België en Luxemburg kunnen op de website van NautaDutilh een formulier invullen en aangeven welke juridische vraag zij hebben;
  • De ondernemer wordt zo snel mogelijk gebeld (in elk geval de volgende werkdag) voor een kort gesprek waarin de ondernemer en de advocaat samen door de vraag lopen en mogelijke opties bespreken.
  • Het doel is dat de ondernemer of zzp’er weet welke mogelijkheden hij of zij heeft – en hoe (juridisch) verder te handelen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven