Nicole Looks (Baker McKenzie) over het volgen van je klantbehoeften

Delen:

Overstap van de week is Nicole Looks. Looks (52) is als partner begonnen bij de Amsterdam Tax-praktijkgroep van Baker McKenzie. Ze is gespecialiseerd in het adviseren van multinationals in supply chain-gerelateerde douane- en btw-aangelegenheden, van structurering tot procesvoering. Ze is afkomstig van Baker McKenzie Frankfurt.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt, was Frankfurt niet leuk meer?
De reden voor mijn overstap was de oprichting van een Europese douanefunctie binnen ons bestaande Baker McKenzie-netwerk. Onze klanten hebben behoefte aan ondersteuning van een geïntegreerd team van toegewijde en enthousiaste douaneadvocaten in deze onstabiele tijden van handelsoorlogen en Brexit. Nederland is een van de belangrijkste toegangspoorten tot Europa, met veel internationale bedrijven die hier hun Europese hoofdkantoor hebben. Ik volg simpelweg de behoefte van onze klanten aan douane-advies op maat, met directe toegang tot onze douane-experts over heel Europa. Daarnaast is de Nederlandse cultuur een stuk meer oplossingsgericht dan de Duitse cultuur, wat goed past bij mijn werkwijze.

Is het ‘Baker McKenzie for ever’ of ziet u zichzelf nog wel eens overstappen naar een geheel ander kantoor?
Ik ben mijn loopbaan begonnen bij de Duitse douane als douane-auditor, gevolgd door elf jaar bij een van de Big 4-bedrijven, waar ik een speciale douane- en btw-praktijk heb opgezet. Ik ben meer dan vijftien jaar geleden begonnen bij Baker McKenzie en heb daar een perfect platform gevonden voor mijn btw- en douane-expertise in internationale verkoop- en supply chains, en verdediging bij douane-audits en bij rechtbanken. Baker McKenzie is een sterk merk en bedient wereldwijde spelers. Het zit in ons DNA om in verschillende regio’s en praktijkgroepen te werken – ik zie mijzelf voorlopig nog geen overstap maken.

Is er nog een andere stad die op uw verlanglijstje staat om als advocaat te werken?
We leven in een wereld vol verandering. Het is aan ons om deze veranderingen te managen en de kansen ervan in te zien. Op dit moment ligt er geen andere stad aan de horizon, maar naarmate het bedrijfsleven zich ontwikkelt en verandert, zal ik me daar misschien aan moeten aanpassen. Al vanaf het begin van mijn carrière beschouw ik mezelf als een Europese, al dan niet wereldburger. Elke plek op de wereld voldoet zolang het mij een open, oplossingsgerichte en internationale omgeving biedt.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken in uw nieuwe functie?
Met mijn nieuwsgierigheid, openheid en oprechtheid. Dit zijn naar mijn mening de kenmerken die je nodig hebt om dichtbij de klant te komen en op maat gemaakte oplossingen voor hen te vinden. Alleen als je hun drijfveren écht goed begrijpt, kun je hen door de complexiteit van de juridische wereld en hun operationele activiteiten navigeren.

Deze kenmerken helpen mij ook om me in dit voor mij nieuwe land met nieuwe cultuur te settlen.

En met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken in uw nieuwe functie?
Mijn enthousiasme en opgewektheid. Het is belangrijk om een connectie te krijgen met nieuwe collega’s en klanten en te investeren in deze relaties wanneer je van een ander kantoor komt. Deze twee eigenschappen helpen mij daarbij.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven