Niet-advocaten in bestuur advocatenkantoren

Delen:

Is er nu werkelijk behoefte aan de mogelijkheid niet-advocaten in het bestuur van advocatenkantoren te benoemen? Die vraag werd 25 maart door verschillende leden van het College van Afgevaardigden gesteld tijdens de Orde-Collegevergadering, die een eerste voorstel tot wijziging van de Verordening op de praktijkrechtspersoon besprak.

In 2005 verklaarde de Orde zich nog faliekant tegen deze mogelijkheid. Wat is er nu eigenlijk veranderd? Johan Kleyn, lid van de Algemene Raad, zei dat deze behoefte wel degelijk bestaat, bij grote maar ook bij middelgrote kantoren. Volgens Kleyn komt het in diverse arrondissementen al voor dat niet-advocaten deel uitmaken van het bestuur. Dat wordt door de lokale ordes gedoogd, omdat expertise op het gebied van met name financiën, marketing en HR in de organisatie gewenst wordt.

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven