Nieuw lectoraat helpt mkb cybercrime bestrijden

Delen:

Beeld: Pixabay

Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) en De Haagse Hogeschool gaan samen het lectoraat Cybersecurity in het midden- en kleinbedrijf opzetten. Bedoeling is om het kwetsbare mkb van manieren te voorzien om zich te wapenen tegen cybercriminaliteit.

Mkb-bedrijven hebben vaak niet de capaciteit om zich te weren tegen cyberaanvallen en worden relatief vaak slachtoffer. Met het lectoraat Cybersecurity in het mkb wordt het midden- en kleinbedrijf in Nederland op een praktisch toepasbare manier geholpen meer digitaal veilig en bewust te worden, om zo de schade van cybercriminaliteit te verkleinen.

Rutger Leukfeldt
Rutger Leukfeldt

Dr. Rutger Leukfeldt wordt lector Cybersecurity bij De Haagse Hogeschool en coördinator van het onderzoekscluster cybercrime bij het NSCR. Er zijn drie ‘onderzoekslijnen’ de weerbaarheid van mkb’ers, inzicht in cybercriminaliteit en de aanpak van cybercriminaliteit gericht op mkb’ers.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven