Nieuwe bedrijfskundige opleiding voor partners

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: V.l.n.r. Giny Kessels (TK Advocaten), Edith Molemans (Boontje Advocaten), Marlies Knook (Kienhuis Hoving Advocaten)

Partners, aspirant-partners en directeuren van advocatenkantoren kunnen hun kennis voortaan verrijken tijdens een nieuwe compacte business opleiding. Daarvoor hebben OSR, marktleider in Nederland op het gebied van juridische opleidingen, en The Alignment House, een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van positionering en alignment, de handen ineen geslagen.

Samen ontwikkelden ze de nieuwe business opleiding voor advocaten. Deze is bedoeld voor partners en aspirant-partners van advocatenkantoren, die naast hun juridische praktijk commerciële en HR-verantwoordelijkheid hebben voor een team, een sectie of het totale kantoor. De opleiding – die dit najaar van start gaat – richt zich ook op kantoordirecteuren.

Dat middelgrote en regionale kantoren voor een groot deel dezelfde uitdagingen hebben, bleek uit onderzoek van The Alignment House van maart van dit jaar. Overal spelen vergelijkbare vragen: hoe verwerf ik een onderscheidende positie in de markt, hoe kom ik aan gekwalificeerde medewerkers, hoe werf en behoud ik klanten, en welke leiderschapsvaardigheden heb ik nodig om deze zaken te realiseren? Daarnaast signaleerden de onderzoekers dat advocaten weliswaar behoefte hebben aan het oplossen van deze vragen, maar dat de daarvoor beschikbare tijd beperkt is. In deze context ontstond het idee voor een compacte bedrijfskundige opleiding voor advocaten waarin de deelnemers aan de slag gaan met concrete opdrachten vanuit de dagelijkse praktijk.

Om de opleiding zo relevant mogelijk te maken, organiseerden The Alignment House en OSR in juni een zogenaamde co-creatie sessie (zie foto). Zeven middelgrote advocatenkantoren (TK, Kienhuis Hoving, Boontje, Asselbergs & Klinkhamer, Dommerholt en Staal) deelden tijdens de sessie hun belangrijkste uitdagingen op het gebied van bedrijfskundige aansturing, HR en commercie. Van daaruit werd met elkaar gewerkt aan een inhoudelijk programma voor de business opleiding. Marktpositie, medewerkers, klanten, leiderschap – dat zijn de thema’s waar kantoren mee aan de slag willen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top