Nieuwe site pakt te dure advocaten aan

Delen:

Bedrijven en consumentendie de factuur van een ingeschakelde advocaat te hoog vinden, kunnen vanaf dinsdag op Advocatenfactuur.nl een deskundig oordeel over de factuur krijgen. Is de factuur te hoog dan kan deze voor de klant worden aangevochten.

Advocaten zijn duur en je weet nooit hoe hoog de rekening wordt, vinden klanten. Wie houdt de kosten in de hand? Achteraf is het vaak lastig om een factuur van een advocaat te beoordelen. Veel klanten vragen zich af: "Mag mijn advocaat op deze wijze declareren?" en "Is het mogelijk om een deel van het betaalde terug te vorderen?".

Door de machtspositie en informatievoorsprong van de advocaat durven veel klanten niet zelf de strijd aan te gaan over de factuur. Via Advocatenfactuur.nl kunnen bedrijven en particulieren de factuur van een advocaat laten beoordelen om te zien of het mogelijk is om een deel terug te vorderen. Op de site kunnen klanten via een aantal vragen ook zelf inschatten of de advocaat te veel in rekening gebracht heeft. Met deze nieuwe site wordt ingespeeld op de behoefte aan ondersteuning in de strijd tegen hoge facturen.

Transparantie en toegang tot het recht

De toegang tot het recht is in Nederland voor de middengroepen en het MKB niet goed gewaarborgd. In 2007 organiseerde XS2Justice Network samen met de Baak, Managementcentrum VNO-NCW, een congres waarin het gebrek aan marktwerking aan de orde werd gesteld. Uit een enquête onder het MKB die in dat kader werd gehouden, bleek dat 4 op de 10 ondernemers behoefte heeft aan een deskundige beoordeling van de factuur van zijn advocaat. Ook particulieren hebben die behoefte.

De site Advocatenfactuur.nl is een initiatief van XS2Justice Network om de juridische markt transparanter te maken en zo de toegang tot het recht te verbeteren. De verwachting is dat er door de kredietcrisis in toenemende mate een beroep zal worden gedaan op de advocatuur. In dat kader is betaalbaarheid en toegankelijkheid van juridische diensten belangrijker dan ooit.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven