Notaris wordt kandidaat-notaris, maar eerst een fietstocht van drie maanden

De Drentse notaris Ellen van Pelt wordt – onder andere om ze relatief veel tijd kwijt is aan ‘andere zaken’ – weer kandidaat-notaris. Maar eerst onderneemt ze een fietstocht van drie maanden.

Delen:

Notaris wordt kandidaat-notaris, maar eerst een fietstocht van drie maanden - Mr. online
Foto: Depositphotos

Vandaag is het de laatste dag van notariskantoor Van Pelt (Assen), waar Ellen van Pelt als eenpitter werkt. Ze heeft haar ontslag al bij de koning ingediend. Rust heeft zij nodig, reflectie en heroverweging, en ze springt daarom op haar gravelbike om drie maanden te toeren, richting de bergen. Na haar tocht gaat ze verder als kandidaat-notaris, wat zij tussen 1991 en 1994 ook was, toen bij notariskantoor Maris in Ridderkerk. In 2002 begon ze haar eigen kantoor (Krijgsheld en Van Pelt), sinds 2016 is ze eenpitter.

Balans

Om in die hoedanigheid alle ballen in de lucht te houden, zo vertelt zij op knb.nl, vond ze soms lastig. Je bent dan notaris én werkgever én ondernemer, en in alle posities had ze te maken met veel regelgeving. “Ik heb het met veel plezier 22 jaar gedaan”, zegt Van Pelt. “Het notarisvak vind ik ontzettend leuk, maar je bent relatief veel tijd kwijt aan andere zaken. Dan is de balans zoek en ga je op zoek naar oplossingen.”

Geen plan

Van Pelt (55) sloot haar kantoor aan bij Elan Notarissen (een landelijk netwerk met negentien vestigingen, Van Pelt blijft in Assen) om daar aan de slag te gaan als kandidaat-notaris. “Maar je gaat niet vrijdag als notaris naar huis om op maandag als kandidaat binnen te komen.” Daarom een intermezzo: de fietstocht van drie maanden. Waarheen is niet helemaal duidelijk, idee is om ‘richting de Alpen’ te fietsen. Ze wil de rit niet van dag tot dag vooruit plannen. Ze fietst alleen en houdt contact met het thuisfront via Facetime.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven