NPM verkoopt VSI

Delen:

Investeerder NPM verkoopt zijn meerderheidsbelang in Vurense Snack Industrie (VSI), fabrikant van sport- en afslankrepen, aan het Amerikaanse Hearthside. Dat bakkerijbedrijf krijgt door de overname van VSI toegang tot de Europese markt van functional foods en in het bijzonder voedingsrepen.

Adviseurs Hearthside Group Holdings LLC:
Stibbe (Allard Metzelaar, Michael Molenaars, Leonie van Gulik, Reinout de Boer, Janneke Müller, Sjoerd Buijn, Maurits van Dijk, Robert-Jan Dekkers, Joost Eyck, Willem Beek), Ernst & Young

Adviseurs NPM Capital NV:
NautaDutilh (Jeroen Preller, Nienke van der Meer, Judith Mathijssen, Mirjam Klompenhouwer, Janneke Speetjens, Sophie van Sadelhoff, Barbara Nijs)

Allard Metzelaar, dealmaker voor Stibbe: “Deze transactie past in de toegenomen dealflow vanuit de Verenigde Staten, onder andere vanwege economische vooruitzichten in Europa en valutaverhoudingen. VSI is marktleider in de niche markt van “functional bars” en beschikt over hoogwaardige R&D faciliteiten. Onze cliënten Goldman Sachs en Vestar Capital investeren via Hearthside, marktleider in de VS op het gebied van contract bakery products, in de overname van VSI. Food is op dit moment een actieve markt; een ander voorbeeld is de overname van de bakery products van CSM door Rhône Capital, waarbij wij Rhône Capitral bijstonden. Consolidatie is het steekwoord en deze ontwikkeling zal zich naar verwachting verder doorzetten. Wij adviseerden over typische M&A kanten zoals de acquisitiedocumentatie maar ook over de structurering, fiscaliteit, acquisitiefinanciering, medezeggenschap, mededingingsaspecten etc., dus een transactie die naadloos aansluit bij het multidisciplinaire karakter van onze internationale M&A praktijk. De samenwerking met onze cliënten was intensief – met doorlopend conference calls in  verschillende tijdzones – en vooral ook inspirerend.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven