NSCR-congres over oude en nieuwe criminaliteit

Delen:

Beeld: RGBstock

Het Nederlands Studiecentrum voor Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) bestaat 25 jaar en viert dit met de lustrumconferentie ‘Over oude en nieuwe criminaliteit’.

Tijdens deze middag (op donderdag 5 oktober) blikken gerenommeerde sprekers terug op het criminologisch onderzoek in Nederland en de rol van het NSCR daarin. Maar ze kijken vooral vooruit naar richtingen voor toekomstig onderzoek. Externe sprekers zijn onder andere: Janine Janssen, Christophe Vandeviver, Wim Huisman, Elly van den Heuvel, Manon van der Heijden en Ybo Buruma. Catrien Bijleveld, directeur van het NSCR, is dagvoorzitter.

Fokke & Sukke-auteur Bastiaan Geleijnse zet na elke spreker de boel weer op scherp. In een kort intermezzo van twee minuten geven Fokke & Sukke hun visie op de laatste spreker.

De lustrumconferentie vindt plaats in het Auditorium (hoofdgebouw) van de Vrije Universiteit, Amsterdam en duurt van 13.30 tot 16.30 uur. Aansluitend is er een borrel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven