Omzet juristen 4,5 procent hoger dan jaar eerder

Delen:

3 maart omzet juristen
Foto: Nattanan Kanchanaprat/Pixabay

Juristen – het Centraal Bureau voor de Statistiek spreekt van ‘rechtskundige dienstverleners’ – hebben een heel aardig kwartaal achter de rug. Hun omzet was in de laatste drie maanden van 2019 4,5 procent hoger dan in diezelfde periode in 2018. Dat is méér dan het gemiddelde in de zakelijke dienstverlening.

Juristen staan daarmee op de tweede plek qua omzetgroei. Alleen IT-dienstverleners lieten in het vierde kwartaal van 2019 een sterkere omzetgroei zien: 6,3 procent.

De omzet van de zakelijke dienstverlening als geheel lag in het vierde kwartaal van 2019 3,9 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Over heel 2019 was de omzet 5,6 procent hoger. Een jaar eerder steeg de omzet nog met 8,1 procent. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers.

Bij accountants, belastingadviseurs en administrateurs lag de omzet in het vierde kwartaal 3,7 procent hoger dan een jaar eerder. Bij architecten steeg de omzet met 1,3 procent, een aanzienlijk kleinere omzetontwikkeling dan de 10,4 procent in het derde kwartaal van 2019.

Ondernemersvertrouwen

Aan de omzetgroei hoeft nog geen einde te komen, nu het ondernemersvertrouwen van de zakelijke dienstverleners in het eerste kwartaal van 2020 is gestegen naar 9,7. Een kwartaal eerder was dit nog 7,4. Desondanks ligt het vertrouwen lager dan in 2017, 2018 en de eerste drie kwartalen van 2019.

Een derde van de ondernemers in de zakelijke dienstverlening ziet een tekort aan personeel als belemmering voor de activiteiten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven