Onderzoek naar schrijfproeven Deventer moordzaak

Delen:

De rijksrecherche onderzoekt de gang van zaken bij het afnemen van schrijfproeven in de Deventer moordzaak. De hoofdofficier van justitie in Zwolle, Wilbert Tomesen, heeft om dit onderzoek verzocht. Het gaat niet om een strafrechtelijk onderzoek, aldus een woordvoerster van het parket in Zwolle, maar om een zogeheten feitenonderzoek. "Er is op dit moment geen verdenking van een strafbaar feit."

De schrijfproeven zijn gehouden in het kader van het zogeheten oriënterend vooronderzoek in de Deventer moordzaak, dat in 2006 en 2007 werd verricht.

Aan de hand van de schrijfproeven werd onderzocht of twee anonieme briefjes afkomstig waren van de vriendin van de ‘klusjesman’ van het moordslachtoffer, de weduwe Jacqueline Wittenberg. Het onderzoek wees uit dat de vriendin niet de schrijfster van de briefjes was.

Een groep burgers die ervan overtuigd is dat de verkeerde is veroordeeld voor de moord (Ernest Louwes in plaats van de klusjesman) meent zeker te weten de politie gefraudeerd heeft met de schrijfproeven en dat het Openbaar Ministerie deze fraude afdekt. Vorige week deed deze groep nog aangifte tegen de korpschef van de politie Noord- en Oost-Gelderland.

De aangifte werd gedaan bij de hoofdofficier in Zutphen, die hem doorspeelde aan zijn ambtgenoot in Zwolle, omdat die alle kwesties aangaande de Deventer moordzaak onder zijn hoede heeft. De aangevers zijn daar kwaad over en zien er het zoveelste bewijs in dat er sprake is van een doofpot. (Bron: ANP)

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven