‘Op dit kantoor word je serieus genomen, of je nou student-stagiair bent of associate’

Student-stagiair van de week is Dagmar Klein Hesseling. Ze loopt stage bij Greenberg Traurig en werd meteen in het diepe gegooid.

Delen:

Dagmar Klein Hesseling (22) studeert Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Zij verwacht in december 2020 klaar te zijn met haar bachelor. Dagmar loopt stage bij Greenberg Traurig Amsterdam van september tot november 2020.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Na enkele gesprekken met een van de shareholders van Greenberg Traurig was ik eruit: dit is het kantoor waar ik twee maanden stage wil lopen. Het is een internationaal en ambitieus kantoor, hartje Amserdam en er is een grote verscheidenheid qua rechtsgebieden.

Je bent er tijdens de coronacrisis. Hoe is dat?
De eerste maand van mijn stage mocht ik naar kantoor komen. Wel werden er toen al strenge regels gehandhaafd en had iedereen vaste kantoordagen. Sinds de persconferentie begin oktober werk ik helaas fulltime thuis. Het is jammer want je mist het sociale contact, de sfeer op kantoor en dus toch een stukje ervaring. Maar ik ben dankbaar voor het feit dat ik al een maand kantoor heb meegemaakt en dat iedereen nog steeds erg betrokken is. Zo wordt er vaak gemaild of ik nog genoeg te doen heb en of alles goed met me gaat.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Eerlijk gezegd vond ik het super spannend. Ik ben een bachelorstudent die nog geen werkervaring had op juridisch gebied. Tja, wat kan je dan verwachten? Ik verwachtte wel dat ik in het diepe zou worden gegooid. En dat is zeker gebeurd: ik mocht stukken van een dagvaarding schrijven, een beslagrekest schrijven en een deed of adherence schrijven. Ook mocht ik in mijn tweede week mee naar een getuigenverhoor in de rechtbank. Op dit kantoor word je serieus genomen, of je nou student-stagiair bent of associate. Dat is erg fijn en doet veel goeds voor de sfeer.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De lunch! De lunch bij Greenberg Traurig is geweldig lekker en elke dag werd ik weer verrast met iets compleet anders.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Nee.

Wat was je grootste succes tijdens je stage?
Mijn grootste succes is toch wel de ontdekking dat ik veel meer kan dan ik dacht. Op het moment dat je bezig bent met onderzoek voor een bepaalde zaak en je vindt ineens precies wat je nodig hebt, dan geeft dat wel een kick! Het geeft je het gevoel dat je misschien wel bij zal dragen aan de winst van die zaak en dat je daadwerkelijk iets bijdraagt aan het kantoor. Bij Greenberg Traurig word je uitgedaagd en gemotiveerd om zoveel mogelijk van jezelf te laten zien. Voor mijn gevoel is dat zeker gelukt. Dat zie ik ook wel als een succes!

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik ben erg blij dat ik op deze manier kennis heb kunnen maken met de advocatuur. Ik sluit het niet uit dat ik tijdens mijn master, wat Europees Recht of Intellectueel Eigendomsrecht zal worden, nog een stage zal gaan lopen om mij nog verder te oriënteren. Ik zie mijzelf uiteindelijk zeker in de advocatuur.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven