Openbaar Ministerie ontmoet lhbti-organisaties

Om meer inzicht te geven in de aanpak van geweld tegen lhbti'ers organiseerde het Openbaar Ministerie een expertmeeting.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Depositphotos_387953082_s-2019-f29b1df6
foto: Depositphotos

Voor de besloten bijeenkomst, die plaatsvond op 22 juni, had het OM verschillende lhbti-belangenorganisaties uitgenodigd. Daaronder waren onder meer het COC en de Stichting Maruf (platform voor queer moslims). Ook de politie was aanwezig.

Dilemma’s

Doel van de bijeenkomst was van gedachten te wisselen over de impact van antihomogeweld op de gemeenschap, de (on)mogelijkheden van het strafrecht en de dilemma’s rond de woordvoering over strafzaken. Het OM wilde meer inzicht geven in de dilemma’s die de aanpak van lhbti-gerelateerd geweld en de woordvoering hierover meebrengen.
De bijeenkomst was ook leerzaam voor het OM zelf. “Door het aangaan van het gesprek met de organisaties heeft het OM meer zicht gekregen op welk effect het eigen handelen heeft op de doelgroep”, zo schrijft het OM in een bericht op de site.

Actieplan

De bijeenkomst vloeide voort uit het Actieplan Veiligheid LHBTI 2019-2022. In dit actieplan staan onder meer de maatregelen die het kabinet en andere (lokale) autoriteiten hebben genomen en de komende jaren zullen nemen om de veiligheid van lhbti’ers te bevorderen. Deze maatregelen richten zich onder meer op de strafrechtelijke aanpak van discriminatie en delicten met een discriminatieaspect, en op het bevorderen van het gevoel van fysieke veiligheid bij de doelgroep.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Rijksoverheid zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top