Openbaar Ministerie wijzigt benoemingsprocedure topfuncties

Vacatures in de ‘topstructuur’ van het Openbaar Ministerie worden vanaf 1 augustus anders ingevuld. In samenspraak met de ondernemingsraad is de benoemingsprocedure gewijzigd.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Openbaar Ministerie wijzigt benoemingsprocedure topfuncties
Beeld: Dirk Wouters/Pixabay

Het afgelopen half jaar is de ‘tijdelijke procedure’ – in samenspraak met de centrale ondernemingsraad (COR-OM) – uitgebreid geëvalueerd. Onder begeleiding van een externe partij (Centrum Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel, CAOP) zijn er gesprekken geweest met verschillende partijen, en is op basis van deze uitkomsten de procedure op een aantal punten aangepast.

Vacatures

De procedure gaat gelden voor bestaande en toekomstige vacatures in de topstructuur. Dit zijn functies als de directeur bedrijfsvoering, (plaatsvervangende) hoofdofficieren, (landelijk) hoofdadvocaten-generaal en de concerndirecteur. De functies binnen het College van procureurs-generaal verlopen niet via deze benoemingsprocedure. Deze vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de minister van Justitie en Veiligheid.

Tien stappen

De nieuwe procedure is een tienstappenplan: vaststelling wervingsprofiel, openstelling vacature, brievenselectie, gesprekken selectieadviescommissie (SAC) met kandidaten, het SAC-advies, een assessment, gesprekken benoemingsadviescommissie met voorgedragen kandidaten. Stap 8 is de selectie van de kandidaat door het College van procureurs-generaal, die eerst referenties inwint. De te benoemen kandidaat wordt voorgedragen aan de parketleiding. In stap 9 voeren de leiding en het managementteam van het OM-onderdeel een ‘klikgesprek’. Tot slot voert het College het arbeidsvoorwaardengesprek met de te benoemen kandidaat en draagt zorg voor de screening.

Voortrekken

Aanleiding voor deze aangepaste procedure zijn de aanwijzingen dat een procureur-generaal een vrouw voortrok bij de benoeming tot hoofdofficier, met wie hij een relatie had. “We willen dat iedereen gelijk wordt behandeld, en de schijn voorkomen dat het College mensen ertussen schuift”, aldus OM-topman Gerrit van der Burg in februari vorig jaar.

Evaluatie

De procedure zal om de twee jaar worden geëvalueerd en – waar nodig – worden aangepast. Tot op heden verlopen deze benoemingen via een tijdelijke benoemingsprocedure.

Het stroomschema van de nieuwe benoemingsprocedure is online te raadplegen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top