Orde overweegt vertrouwenspersoon advocatuur

Delen:

De Nederlandse Orde van Advocaten gaat begin 2017 onderzoeken of er behoefte bestaat aan een vertrouwenspersoon waar advocaten met uiteenlopende problemen terecht kunnen. Dat staat in het Jaarplan 2017 van de Orde, dat tijdens de vergadering van het College van Afgevaardigden op 7 december is behandeld.

Daarin staat dat ‘de professionele beroepsuitoefening om uiteenlopende redenen een zware wissel kan trekken op het persoonlijk welzijn van advocaten. De NOvA heeft op dit moment geen speciale aandacht voor advocaten die te maken hebben met persoonlijke problemen zoals een burn-out, verslavingsproblemen (alcohol, drugs, gokken) of andere psychische klachten’.

Om die reden heeft de Orde zich voorgenomen om begin 2017, met betrokkenheid van de lokale orden, te onderzoeken in hoeverre binnen de Nederlandse advocatuur behoefte bestaat aan de instelling van een vertrouwenspersoon waar advocaten met uiteenlopende problemen terecht kunnen. Bij dat onderzoek zullen ook bestaande initiatieven in omringende landen worden betrokken. De Orde verwijst daarvoor naar het project Lawcare in het Verenigd Koninkrijk, waar getrainde vrijwilligers – zelf ook advocaat – 365 dagen per jaar, gratis en onafhankelijk en op vertrouwelijke basis telefonische hulp bieden aan advocaten met een hulpvraag.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven