Otto Sleeking (Taylor Wessing) over een tropisch eiland

Delen:

Overstapper van de week is advocaat Otto Sleeking. Sleeking is op 10 december begonnen als partner bij het IP & IT team van Taylor Wessing in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in IT-recht en aanbestedingsrecht en komt van Kennedy Van der Laan.

Waarom deze overstap?
Ik had het prima naar mijn zin bij Kennedy; een goed en eigenzinnig kantoor, fijne collega’s leuke cliënten… maar toch miste ik iets. Taylor Wessing zocht iemand om het IT-team vorm te geven en uit te breiden, maar ook om mee te werken aan de verdere groei van de Amsterdamse vestiging. Juist deze opbouwende fase sprak mij enorm aan. Daarnaast horen de Nederlandse vestigingen van Taylor Wessing bij een internationaal kantoor met een sterke reputatie op het gebied van IT en technologie. Dit alles maakte het voor mij zo aantrekkelijk dat ik uiteindelijk besloot de stap te zetten. Na dertien jaar is dit een spannende maar vooral inspirerende overstap.

Wat wilt u bij Taylor Wessing bereiken?
Zoals gezegd is het de bedoeling om een IT/Technologieteam op te bouwen in Nederland, en het Amsterdamse kantoor verder uit te breiden. De combinatie van bestaande cliënten en de potentie van het internationale netwerk gaat dit ook zeker mogelijk maken. Ik kijk ernaar uit om hiermee aan de slag te gaan.

Is het heel anders bij Taylor Wessing dan bij Kennedy Van der Laan?
Op het moment waarop ik dit schrijf heb ik er welgeteld één werkdag op zitten bij Taylor Wessing dus ik kan hier nog niet al teveel over zeggen. De omgang tussen collega’s is in ieder geval bijzonder prettig, en dit lijkt veel op wat ik gewend ben. Het grootste verschil is dat Kennedy een onafhankelijk Nederlands kantoor is, terwijl Taylor Wessing een internationaal kantoor is waar ook veel op internationaal niveau wordt samengewerkt. Nu IT en technologie niet plaatsgebonden zijn geeft met name het internationale karakter een nieuwe dimensie aan het werken bij dit kantoor. Het is toch anders wanneer je met directe collega’s in verschillende landen samenwerkt en werkt aan de ontwikkeling van de reputatie van jouw kantoor dan wanneer je enkel werkt met andere kantoren op ad hoc basis.

Wat gaat Kennedy Van der Laan van uw vertrek missen en wat zal Taylor Wessing van uw komst merken?
Ik ben niet alleen gericht op het inhoudelijke werk, maar heb ook oog voor de mensen om mij heen en het functioneren van een team. Ik zie het bouwen van het team, het opleiden van junior collega’s en het zorgen voor een prettige werksfeer voor iedereen als een wezenlijk onderdeel van het werk. Ik denk dat Kennedy dit wellicht wel zal gaan missen. Dat is ook gelijk wat ik verwacht dat Taylor Wessing gaat merken: veel plezier in het werk maar vooral ook in het samenwerken.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Tja, er gaat geen duikvakantie voorbij of ik denk wel aan een leven als duikinstructeur op een tropisch eiland. Ook ben ik dol op sleutelen aan klassieke auto’s en motoren, dus die hobby heeft ook altijd gelonkt. Maar als ik er langer over nadenk kom ik toch altijd tot dezelfde conclusie: hoe leuk ik deze hobby’s ook vind, ik zou er niet mijn werk van willen maken!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven